Euroopan liiga 2009-10

Keskustelua muista liigoista, kuten Bundesliiga, Serie A, La Liga, Valioliiga...

Valvoja: Tuomaristo

Re: Euroopan liiga 2009-10

ViestiKirjoittaja norjalainen » 19.03.2010 17.00

Puolivälierissä kaksi joukkuetta Saksasta, Englannista ja Espanjasta. Itse henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että suurimmat mesarisuosikit ovat Valencia, Liverpool ja HSV. Kommentoidaan nyt vähän tulevia puolivälieräpareja:

Fulham-Wolfsburg
Fulham teki jättiyllätyksen tiputtamalla Juventuksen. Fulhamin kovuus kotona tiedettiin, mutta kun vieraissa tuli 3-1 pataan niin harva enää uskoi Fulhamin jatkopaikkaan. Nyt Fulham aloittaa kotona eli ratkaisu nähdään Saksassa. Wolfsburg on viime viikkoina löytänyt hyvän vireen. Tasainen pari johon Wolfsburg lähtee pienenä suosikkina mielestäni, mutta vain kotiedun turvin. Wolfsburgin hyökkäys vastaan Fulhamin puolustus tässä on asetelmana.

HSV-Standard
Hampurilaisille toinen belgialaisjoukkue vastaan peräkkäin. Pidän tätä otteluparia selvimpänä. Sen verran toki todettava, että HSV on ollut tällä(kin) kaudella kovin ailahteleva, kuten on Atletico Madridkin, mutta HSV on kuitenkin vahvempi. HSV mielii kotistadionillaan pelattavaan finaaliin.

Valencia-Atletico Madrid
Espanjalaisseurojen kohtaaminen, eli yksi espanjalainen joukkue nähdään välierissä. Valencialla ollut puolustuspäässä loukkaantumisia ja Barcelonaa vastaan viikonloppuna omiin meni 3 maalia ja Werder Bremeniä vastaan 4 maalia. En tarkemmin tiedä ketä näistä voi syyttää. Valencia kovempi joukkue, mutta Atletico on yltänyt välillä akrobaattisiin suorituksiin yksittäisissä peleissä. Jotain kertonee sekin, että joukkue on yltänyt tänne asti.

Benfica-Liverpool
Vaikka ei Liverpoolin peli hirveästi vakuuta joukkue pystyy ottamaan helppojakin voittoja paikoitellen. Muutamat hyvät yksilöt pystyvät suorituksillaan ratkaisemaan pelejä. Benficasta ei oikeen mitään mielikuvaa, mutta seuralla ei ilmeisesti mene hirveän hyvin kotimaassa. Pidän Liverpoolia selkeänä suosikkina, vaikka Benfica lienee astetta kovempi joukkue kuin Lille.
norjalainen
Maailmanmestari
 
Viestit: 201
Liittynyt: 25.11.2009 12.35

Re: Euroopan liiga 2009-10

ViestiKirjoittaja yGo » 19.03.2010 17.45

Kotimaan sarja on täys eri asia kun Europa liga ja Chämppärit, Liverillä on Gerrard ja Torres, mutta Di Maria, Cardozo ja vaikak Saviolakin hakkaa Lucasit mennen tullen. Tiukka pari, jos Benfica lähtee pitämään palloa, ovat vahvoilla.
Forza AC Milan!
Avatar
yGo
Andrea Pirlo
 
Viestit: 1032
Liittynyt: 19.07.2009 21.15

Re: Euroopan liiga 2009-10

ViestiKirjoittaja norjalainen » 02.04.2010 10.30

Eilen käynnistyi puolivälieräottelut:

Benfica-Liverpool 2-1
Ryan Babelin punaisen myötä Benfica pääsi pelaamaan tunnin ylivoimaa. Se tuotti kaksi pilkkua. Molemmat pilkut pisti pussiin Óscar Cardozo. Liverpoolin kannalta myös merkittävää, että Fernando Torres loukkaantui ottelussa. Emiliano Insúa on pelikiellossa ratkaisevassa kakkososassa, kuten luonnollisesti punaisen saanut Ryan Babel. Toisessa osassa on kuitenkin kaikki vielä täysin auki, Liverpoolin vajavaisesta miehityksestä huolimatta.

Fulham-Wolfsburg 2-1
Avausjakso oli sivusilmällä katsottuna Wolfsburgin hallintaa. Toisella jaksolla Fulham tuli raivolla hyökäten todella aktiivisesti ja se tuottikin kaksi maalia. Sitten tuli passivoituminen, jonka johdosta ottelun loppua vei Wolfsburg ja he onnistuivat tekemään arvokkaan vierasmaalin lopussa. Tämä antaa varsin hyvän lähtökohdan Wolfsburgille kun Fulham ei ole mikään järin hyvä vierasjoukkue. Todella tiukoille menee tämäkin pari. Wolfsburgilla kovia nimiä hyökkäyksessä, mutta heidän pelinsä ei ole toiminut viime kauden malliin, kuten mm. Grafiten eilisistä otteista saattoi päätellä. Kaikesa huolimatta pidän kuitenkin nyt Wolfsburgia todennäköisempänä jatkoonmenijänä, pienestä on homma kuitenkin kiinni. Fulham on kuitenkin ennenkin yllättänyt.

Valencia-Atletico Madrid 2-2
Espanjalaisjoukkueet päätyivät tasatulokseen. Valencian puolustuspää on viime aikoina kärsinyt pahasti loukkaantumisista. Se näkyy päästetyissä maaleissa nimittäin Werder Bremeniä vastaan päästettiin neljä ja nyt kaksi. No Bremen pelaa tunnetusti runsasmaalisia otteluita aina. Kotietu ja vierasmaalit nostavat Atleticon suosikiksi tässä otteluparissa. Canal+ televisioi tämän ottelun ja se on hieno asia. Valencia todennäköisesti pelaa mestareiden liigaa ensi kaudella, mutta Atleticolla on vielä tekemistä Euroopan liigan paikassakin, tosin joukkue on vielä tässä kisassa hyvissä asemissa. Edessä on myös cupin finaali jonka voittamalla varmistaisi paikan Euroopan liigassa myös ensi kaudella. Heikolle kaudelle voi tulla onnellinen loppu. Atleticon otteet ovat selvästi parantuneet kevätkaudella, mutta ailahtelevia otteita nähdään vieläkin. Jos joukkue venyy ensi viikolla parhaimpaansa ei Valencialla ole mitään mahdollisuuksia.

HSV-Standard Liege 2-1
Selvimpänä pitäisin tätä otteluparia. Tärkeä vierasmaali ja kohtuullinen tulos Liegelle, eli jännitettävää kuitenkin riittää. HSV on kuitenkin tiputtanut pudotuspeleissä jo yhden belgialaisjoukkueen, Anderlechtin. Ok, ei ole HSV:n kausi ihan nappiin mennyt, mutta Ruud Van Nistelrooy tuo lisää tehoja entuudestaan vahvaan hyökkäysmateriaaliin. Viime kaudella HSV oli jo Uefa-cupin välierisssä. Tällä kertaa asenne ja kyvyt riittävät pitemmällekin ja pelataanhan loppuottelukin Hampurissa. Teknisestä Burkina Fasolaisesta Jonathan Pitroipasta oli tällä kertaa hyötyä kun mies kaadettiin kuudentoista alueen sisällä.
norjalainen
Maailmanmestari
 
Viestit: 201
Liittynyt: 25.11.2009 12.35

Re: Euroopan liiga 2009-10

ViestiKirjoittaja norjalainen » 23.04.2010 15.59

Nostetaan tätä sitten pitkästä aikaa ylös, eli välierät alkoivat kovin vähämaalisilla tuloksilla ja ratkaisut jäävät kakkososaan:

Atletico Madrid-Liverpool 1-0
Diego Forlan teki välieräottelujen ensimmäisten osaottelujen ainoan maalin. Liverpool vaikutti kovin ponnettomalta, eikä laukauksen laukausta tullut kohti maalia. Eli 2-0 oli huomattavasti lähempänä kuin 1-1. No jää ainakin jännitettävää vielä kakkososaan. Liverpool on monesti kotona yltänyt parempaan suoritukseen, nyt on kuitenkin Fernando Torres pois.

HSV-Fulham 0-0
Ratkaisu jää täysin kakkososan varaan. HSV koosteen perusteella hallitsi pelitapahtumia, mutta tuttuun tyyliin Fulham puolusti kurinalaisesti ja kunnon tekopaikat jäivät isänniltäkin kovin vähiin. Fulham on kotona pelannut hienosti ja nyt olisi mahdollisuus tehdä todellinen sensaatio ja mennä finaaliin.
norjalainen
Maailmanmestari
 
Viestit: 201
Liittynyt: 25.11.2009 12.35

Re: Euroopan liiga 2009-10

ViestiKirjoittaja yGo » 30.04.2010 11.48

Odottelin että Fulham menee finuun, kun sai sen 0-0:än pelattua, nyt sitten kotona 2-1 voitto HSV:eestä, ja jos oikein tiedän, Atletico-Liverpool ottelussa Atletico pelaa finaalissa, jatkoajalle meni.
Forza AC Milan!
Avatar
yGo
Andrea Pirlo
 
Viestit: 1032
Liittynyt: 19.07.2009 21.15

Re: Euroopan liiga 2009-10

ViestiKirjoittaja norjalainen » 30.04.2010 14.31

Joo eli Hampurissa pelattavassa loppuottelussa pelaavat Fulham ja Atletico Madrid noin puolentoista viikon kuluttua. Välieräparien lopputulokset:

Fulham-HSV 2-1
Fulham on osoittanut läpi turnauksen huikeata venymiskykyä. Avainsana varsinkin välieräsarjassa on ollut maaginen puolustus. Vaikka HSV:llä hyökkäysvoimaa riittää todelliset tekopaikat jäivät todella vähiin. Ainoan maalin teki maagisella vapaapotkulla Mladen Petric. Hampurilaisilta sivussa ratkaisevassa ottelussa oli kuitenkin hyökkäyksen kulmakivi Piotr Trochowski. Kotijoukkue käänsi lopussa ottelun voitokseen kun henki oli päällä. Zoltan Geran tekemä maali kulmapotkun jälkitilanteessa nousi lopulta ratkaisuksi. Roy Hodgsonia on kuulemma huhuiltu Liverpoolin manageriksi ensi kaudeksi. Mielestäni Fulham lähtee altavastaajana finaalin, mutta jo nyt kausi on ollut sensaatio, etenkin tietysti Eurooppa-liiga.

Liverpool-Atletco Madrid 2-2, jatkoajalla ja vierasmaalisäännöllä
Aluksi on todettava, että Atletico Madrid meni finaaliin varmasti jalkapallon typerimmän säännön turvin. Kuitenkin on todettava, että tästä parista todella paljon sympaattisempi joukkue kuitenkin meni jatkoon, että hyvä tällä kertaa näin. Ensimmäinen ottelu oli täysin Atleticon ja toinen Liverpoolin, mutta Atletico teki sen vierasmaalin enemmän kun vierasmaalin tekemiseen annettiin enemmän aikaa. Diego Forlan ratkaisi finaalipaikan ja Atletico pienenä suosikkina tuohon Hampurin finaaliin mielestäni lähtee. Atleticolla luvassa vielä myöskin Espanjan cupin finaali edessä.
norjalainen
Maailmanmestari
 
Viestit: 201
Liittynyt: 25.11.2009 12.35

Re: Euroopan liiga 2009-10

ViestiKirjoittaja SCHUMI » 13.05.2010 11.30

Atletico meni sitten voittamaan historian ekan Eurooppa-liigan. Jatkoajalle meni, ja Forlan ratkaisi. Uruguaylainen onnistui kahdesti illan aikana. Davies oli ainoa Fulhamin maalintekijä. Komea volley olikin. Oli aika viihdyttävää peliä, vaikka ei kokonaan pystynyt katsomaan, koska Leijonien peli tuli samaan aikaan. Jonkun verran pystyi kuitenkin erätauoilla.
''Luulin, että hän tulisi pyytämään minulta anteeksi, mutta sen sijaan hän käski minua painumaan helvettiin.'' Marco Melandri kolaristaan Mika Kallion kanssa 16.8.2009 :mrgreen:
Avatar
SCHUMI
Michael Schumacher
 
Viestit: 650
Liittynyt: 19.04.2009 20.49

Re: Euroopan liiga 2009-10

ViestiKirjoittaja r2-d2 » 13.05.2010 13.10

Ite jotenkin arvasin että Atletico tekee vielä maalin jatkoajalla. Katoin myös samaan aikaan lätkää joten tähän peliin ei ihan täysillä pystynyt keskittymään. Lisäksi en tiennyt oikein kumman puolella olen, Fulhamin tuhkimotarinalle olisi toivonut onnellisen lopun, mutta toisaalta olen aina espanjalaisjoukkueiden puolella. Selostajien järkyttävä puolueellisuus ärsytti myös paljon.
Diego Forlan iski 2 maalintekijän maalia, hieno mies, kätteli vastustajatkin ennen kuin lähti juhlimaan voittoa. Toivottavasti on samanlaisessa vireessä afrikassakin.
Pelicans - FC Barcelona - FC Lahti
Kuningas + Huuhkajat
Avatar
r2-d2
Elävä legenda
 
Viestit: 847
Liittynyt: 29.07.2007 16.50
Paikkakunta: lahti

Edellinen

Paluu Muut liigat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa

cron