MM 2017

Keskustelua biljardilajien kuninkaasta, snookerista.

Valvoja: Tuomaristo

Re: MM 2017

ViestiKirjoittaja Killosseum » 13.04.2017 12.49

rulezman voi paljastaa parit ennakossaan, mutta johan tuli kova yläkaavio. Robertsoninkin jatkopelit pahimmillaan Fu-Selby-O'Sullivan ennen finaalia. Tosin veikkaan, että Fu tulee tuosta todennäköisestä 16-kaavion pelistä jatkamaan.
#ForzaJules
Killosseum
Päävalmentaja
 
Viestit: 136
Liittynyt: 25.06.2015 13.29

Re: MM 2017

ViestiKirjoittaja rulezman » 13.04.2017 13.57

MM-kisaennakko

Samanlainen paketti on tullut tässä väsättyä kuin viime vuonnakin. Joitain teksinpätkiä on myös suoraan kopioitu viime vuotisesta ennakosta. Joihinkin pelaajiin on panostettu enemmän kuin toisiin.
Virheitä varmasti löytyy, pahoittelut myös paskoista vitseistä ja huonommista lauserakenteista, mitä ala-asteikäinenkin saisi aikaan.

Toivottavasti kuitenkin joku jaksaa tämän eepoksen kahlata läpi ja ehkä jokin jotain irti saakin.

Ennakko on samassa järjestyksessä kuin MM-kisojen kaaviokin. Mark Selby - -ottelun voittaja kohtaa toisella kierroksella Ryan Day - -ottelun voittajan ja niin edes päin.

Mark Selby (1) KuvaFergal O’Brien Kuva

KuvaKuva

Mark Selby

Ikä: 33
Ammattilaisena: 1999-
Rankingsijoitus: 1
2016 MM-turnaus: Mestari
Rankingturnauksissa: 11 voittoa + 3 Mastersia + 7 PTC-kisaa, maailmanmestari 2014 ja 2016
Suurin breikki: 147 (kaksi kertaa)

Mark ”The Jester From Leicester” Selby on ollut tämän(kin) kauden ykköspeluri. Saldona on neljä rankingturnausvoittoa ja yksi finaalipaikka vielä päälle. Hallitseva ja kaksinkertainen maailmanmestari, jo nyt yksi snookerin kaikkien aikojen legendoista. 11:sta rankingturnausvoitollaan jo sijalla kahdeksan kaikkien turnausvoittojen määrässä. Viime vuonna Selby valitteli kisaväsymystä ja turnausten huimaa määrää. Tällä kaudella on jättänyt vain kaksi pienempää rankingkisaa väliin. Kivahan se on pelailla, kun peli kulkee ja rahaa tulee.

Tilastojen valossa Selby pelaakin jo nyt uransa parasta kauttaan, Cruciblessa menestyminen vielä kruunaisi hienon kauden.
Tosiaan Selby on voittanut kauden aikana neljä rankingkisaa, heti kesällä Paul Hunter Classicin, ja Kiinassa kaksi kisaa, International Championshipin ja vastikään pelatun China Openin. Selby voitti myös kauden toiseksi arvostetuimman turnauksen, UK:n, jossa kukisti Ronnien huimassa finaalissa 10-7 lukemin. Ottelussa nähtiin peräti kuusi satasta.
Finaalissa Selby oli myös Shanghai Mastersissa, mutta muutoin tie on katkennut viimeistään puolivälierissä. Tuntuu, että etenkin pienemmissä rankingturnauksissa Selby on ollut vähän puolivaloilla mukana ja sitten isoissa ja arvostetuissa turnauksissa pistänyt parastaan. Ihan ymmärrettävää, kausi on pitkä ja hikinen.

Selby on myös ylivoimaisena ykkösenä tämän kauden rankingpisteitä, eli rankingturnauksista saatuja palkintorahoja katsottaessa. Kauden aikana tienestejä on tullut jo melkein puoli miljoonaa puntaa. Tosin kutsuturnauksen mukaan luettuna tienestit nousevat selvästi puolen miljoonan paremmalle puolelle. Kyllä snookerillakin ihan leveästi elelee,

Pelaajanahan Jesteri on todellinen all-rounderi, heikkouksia pelistä on melkein mahdotonta kaivaa. Pussituspeli on maailmanluokkaa, mutta Selbystä maailman parhaan tekee ehdottomasti miehen taktinen äly ja kypsyys. Selbyn kanssa jos ajautuu safetytaisteluun, niin ei yleensä ole epäselvää, että kumpi siitä taistosta voittajana poistuu.
Lempinimeään Selby ei tosin ansaitse, välillä miehen pelien katsominen on tappavan tylsää. Usein tämä toki tylsyttää sen vastustajankin kovimman terän.

Hallitsevana maailmnamestarina Selby perinteisesti avaa turnauksen lauantaina 15.4. klo. 12:00. Ottelu pelataan loppuun vielä saman illan aikana. Tiellä mestaruuteensa Selby kukisti viime vuonna Robert Milkinsin, Sam Bairdin, Kyren Wilsonin, Marco Fun ja finaalissa Ding Junhuin 18–15 lukemin. Etenkin välieräottelu Marco Futa vastaan oli mielestäni yksi viime vuotisen turnauksen parhaista otteluista, etenkin turvapelin taso oli kyseisessä ottelussa aivan huima.
Selbyllä on mahdollisuus myös tulla neljänneksi pelaajaksi Ronnien, Davisin ja Hendryn rinnalle, joka on kyennyt Cruciblessa maailmanmestaruutta puolustamaan.
Selby lähtee yhtenä suurimmista suosikeista turnaukseen. Kolmas maailmanmestaruus ei olisi yllätys.

Fergal O’Brien

Ikä: 45
Ammattilaisena: 1991
Rankingsijoitus: 45
2016 MM-turnaus: Ei mukana
Rankingturnauksissa: 1 voitto
Suurin breikki: 147

Fergal O’Brien pitää Irlannin mainetta yllä ja onkin viime vuosina ollut selvästi Irlannin ykköspeluri, kun Ken Dohertynkin ura menee aikamoista alamäkeä.
Fearless Fergal viihtyi vuosituhannen vaihteessa pari vuotta maailmanlistalla 16 parhaan joukossa. Yksi rankingvoitto miehelle on siunaantunut, vuoden 1999 British Open. Toinen kova saavutus on vuoden 2001 Mastersin finaali, jonka kuitenkin edesmennyt Paul Hunter vei nimiinsä 10-9.

Karsinnoissa O’Brien joutui aikamoisen tiukille. Ensimmäisellä kierroksella Pohjois-Irlannin Gerry Greene kiusasi jo vähäsen, 10-6 kuitenkin Fergalille. Toisella kierroksella ottelu Tian Pengfeitä vastaan venyi katkaisufreimiin asti, Fergal siinä vahvempi.
Vielä hurjempi oli taisto viimeisellä kierroksella David Gilbertiä vastaan. Ottelu venyi katkaisufreimiin asti, josta muotoitui lopulta aikamoinen näytös. Safetypeli oli kohdillaan molemmilla ja peli kummallakaan todellakaan ollut mitään nopeaa. Lopulta freimin pituudeksi saatiin 123 minuuttia, selvästi historian pisin freimi.

Kausi on tälle Irlannin ykköspelaajalle ollut varsin mukava. Vain pari kertaa kauden aikana jämähtänyt turnauksissa ensimmäiselle kierrokselle, eli jäänyt ilman palkintorahoja. 32 joukkoon on yltänyt mm. UK:ssa, English Openissa, Welsh Openissa ja Northern Ireland Openissa. Kauden tienestit Fergalilla ovatkin jo melkein 60 000 puntaa, eiköhän sillä ihan mukavasti elele.

Cruciblessa Ferkku esiintyy nyt kymmenennen kerran. Vuonna 2000 oli peräti puolivälierissä asti. Viimeksi ollut mukana vuonna 2010.


Head-to-Head: 4-0-2 (sijoitetun voitot–tasapelit–sijoittamattoman voitot)

Selby on voittanut miesten neljä viimeisintä kohtaamista, Fergalin viimeisin voitto on vuodelta 2006. Viimeksi miehet ovat kohdanneet syksyllä European Mastersissa, jossa Selby otti puhtaan 4-0 voiton.
Kaikki muut tulokset, kuin Selbyn selvä voitto olisivat isoja yllätyksiä.

Ryan Day (16) KuvaXiao Guodong Kuva


Kuva Kuva

Ryan Day

Ikä: 36
Ammattilaisena: 1998–2001, 2002-
Rankingsijoitus: 16
2016 MM-turnaus: Ensimmäinen kierros
Rankingturnauksissa: 4 finaalipaikkaa
Suurin breikki: 147

Dynamiitti Day on noussut takaisin parrasvaloihin tällä kaudella. Useita vuosia walesiläispeluri takelteli pelinsä kanssa, mutta nyt on saanut taas juonesta kiinni. Vuosina 2007 – 2011 Day oli maailmanlistalla komeasti 16 parhaan joukossa, sen jälkeen putosi jopa 30 sija huonommalle puolelle, kun nyt taas nostanut itsensä lajin eliittiin.
Day on tällä hetkellä ainoa top-16 pelaajista, joka ei ole koskaan voittanut isoa rankingturnausta. Neljä finaalipaikkaa Daylla kuitenkin plakkarissa.
Day keskittyi kuulemma viime kauden päätteeksi enemmän omaan fyysiseen kuntoonsa, että peli skulaisi paremmin. Ainakin tulokset ovat parantuneet. Eli lenkille vaan, niin peli paranee. Ryan Day on muutens naimisissa äitipuolensa siskon kanssa.

Day saavutti tällä kaudella uransa neljännen finaalipaikan ja ensimmäisen melkein yhdeksään vuoteen, kun eteni World Grand Prix-turnauksessa Walesissä aina finaaliin asti. Finaalissa kuitenkin Haukka Hawkins vei voiton 10-7 lukemin. Pitkälti tämän finaalipaikan ansiosta Day nosti itsensä takaisin maailmanlistan 16 parhaan joukkoon.
Myös Champions Leaguessa Day ylsi finaaliin asti, mutta rankingpisteitähän tästä ei jaettu. John Higgins kuitenkin vie finaalin nimiinsä.
Gibraltarin avoimissa Day eteni aina semifinaaleihin asti. Gibraltarissa tosin ei ollut juurikaan huippuja mukana ja semifinaalipaikastakin irtosi vain 4500 puntaa palkintorahoja, vähemmän kuin vaikkapa MM-turnauksessa 80 parhaan joukkoon selvitymisestä.
Shanghai Mastersissa tie vei aina puolivälieriin asti, muutoin Dayn tie on katkennut viimeistään 16 kaaviossa. Viimeisimpään turnaukseen, China Openiin Day ei edes selvitynyt.

Viime vuoden turnauksessa Day hävisi heti ensimmäiselle kierrokselle Higginsiä vastaan. Day on viimeksi vuonna 2010 pelannut Cruciblessa sijoitettuna pelaajana, eli siinäkin mielessä lähtökohdat turnaukseen heti paremmat.
En millään jaksa uskoa, että Day kykenee Cruciblen pitkissä otteluissa huippunimiä haastamaan. Kotimatka koittaa viimeistään toisella kierrokselle Jesterin käsittelyssä.

Xiao Guodong

Ikä: 28
Ammattilaisena: 2007-2008, 2009-
Rankingsijoitus: 44
2016 MM-turnaus: Ei selviytynyt
Rankingturnauksissa: 2 finaalipaikkaa
Suurin breikki: 140

Xiao Guodong on tällä hetkellä rankingin perusteella Kiinan nelospeluri. Useita vuosia kiinalainen on jo kiertueella viihtynyt, todellista läpimurtoa edelleen odotellaan. Muutama vuosi sitten pelasi itsensä upeasti Shanghai Mastersin finaaliin asti, hävisi kuitenkin maamiehelleen Dingille. Ranking nousikin tällöin jo melkein 16 joukkoon, mutta parin viime kauden aikana on ollut pienoista alamäkeä. Nyt tällä kaudella taas peli on kulkenut taas ihan kohtuullisesti.

Karsinnat eivät tuottaneet Xiaolle ongelmia. Tyler Rees ja Sam Baird kaatuivat ensimmäisillä kierroksilla selvästi. Viimeisellä karsintakierrokella Guodong suorastaan nuiji Mark Kingin maanrakoon, 10-4 loppulukemat.

Yksi rankingfinaalipaikka on tällä kaudella irronnut, se tuli Shoot Outissa, joka tosin ei kenenkään pelaajan mielestä ansaitsisi rankingturnausstatusta. Anthony McGill vei kuitenkin finaalin nimiinsä.
Kausi alkoi jo mukavasti Riikassa järjestetyssä kauden ensimmäisessä rankingkisassa, täältä Guodongille tuloksena puolivälieräpaikka. Walesilainen amatööripeluri, konkari Darren Morgan vei kuitenkin puolivälierämittelön nimiinsä.
16 parhaan joukkoon Xiao eteni English Openissa ja muutamassa turnauksessa myös 32 parhaan joukkoon. Kelvollinen kausi siis menossa, jossa tietysti Crucibleen selviytyminen ehdottomana kruununa. Tämän kauden rankingissa Guodong onkin mukavasti sijalla 30.

Cruciblessa tämä Chongqingistä kotoisin oleva kiinalaisen snookertehtaan tuotos on esiintynyt aikaisemmin urallaan kertaalleen, vuonna 2014, jolloin Ali Carter veti pidemmän korren heti ensimmäisellä kierroksella.
Guodong on myös mielestäni varsin nopea pelaaja. Ei turhaan lyöntejään mieti, vaan antaa palaa ihan täysillä. Kiva on Guodongin peliä mielestäni seurata.

Head-to-Head 2-0-0
Pidän itse Guodongia jopa suosikkina otteluun. Day ei kuitenkaan pitkässä juoksussa ole vakuuttanut ja Guodong pelasi erinomaiset karsinnat.


Neil Robertson (9) KuvaNoppon SaengkhamKuva

Kuva Kuva

Neil Robertson

Ikä: 34
Ammattilaisena: 1998/99, 2000–2002, 2003-
Rankingsijoitus: 9
2016 MM-turnaus: Ensimmäinen kierros
Rankingturnauksissa: 11 voittoa + Masters + 4 PTC-kisaa, maailmanmestari 2010
Suurin breikki: 147 (kolme kertaa)

Australialaispelaaja tuntuu olevan yllättävän monen snookerfanin ykkössuosikki, en henkilökohtaisesti ymmärrä miksi. Omasta mielestäni Robetsonin pelaamista on melkein yhtä mielenkiintoista seurata kuin Peter Ebdonin. Toki Robertson on ihan maaginen keppitaituri, mutta valitettavasti tuskallisen hidas. Muutama vuosi sittenhän Robbo iski käsittämättömän sata satasen breikkiä kauden aikana, saavutus, mitä ei ehkä koskaan tulla rikkomaan.
Maailmanlistalla Robbo on valahtanut sijalle 9. Näin alhaalla ”Melbourne Machine” on ollut viimeksi melkein vuosikymmen sitten, muutama vuosi sitten aussipelurihan viihtyi jopa rankingin kärjessä.

Robbo pelaa yhtä uransa surkeimmista kausista, ei ole saanut juurikaan mitään aikaan kauden aikana. Alkukausi oli vielä ihan kelvollinen, mutta sen jälkeen taso on laskenut kuin lehmänhäntä.
Toki yksi rankingturnausvoitto Robertsonille on kauden aikana siunaantunut, mutta se tuli kesällä Riga Mastersissa, jossa eivät läheskään kaikki huiput olleet mukana, Jotain turnauksen tasosta kertonee se, että amatööripeluri, 50-vuotias Walesin Darren Morgan ylsi semifinaalehin asti. Finaalissa Robertson kaatoi Michael Holtin 5-2 lukemin.
Wold Openissa ja European Mastersissa irtosi vielä semifinaalipaikat, mutta sen jälkeen alkoi alamäki. Esimerkiksi UK:ssa, kauden kakkosturnauksessa Robertson jäi heti 128 kaavioon, amatööristatuksella pelaava Peter Lines oli etevämpi 6-3 lukemin.
Satasen breikkejä aussi on toki tehnyt tälläkin kaudella varsin kovaan tahtiin, 44 kipaletta. Tosin 13 näistä on syntynyt Champions League hassutteluissa.

Viime vuoden MM-turnauksessa lähtö tuli tosiaan heti ensimmäisellä kierroksella, kun Hitman Holt nujersi Robbon 10-6 luvuin. Eväitä Robertsonilla on vaikka maailmanmestaruuteen asti, mutta tämän kauden, etenkin loppukauden esitysten perusteella on vaikea uskoa, että Robertson pitkälle turnauksessa etenisi. Olen todella yllättynyt, jos paikka toista kierrosta pidemmälle aukenee.

Noppon Saengkham

Ikä: 24
Ammattilaisena: 2010/11, 2013–
Rankingsijoitus: 72
2016 MM-turnaus: Ei selviytynyt
Rankingturnauksissa: Puolivälierissä
Suurin breikki: 136


Thaimaassa on ollut viime aikoina nyt kohtuullisen hyvä pöhinä päällä snookerissa. Perinteet toki pitkät, James Wattana oli 90-luvun alussa jo yksi snookermaailman parhaista ja melkeinpä Thaimaan kansallissankari. Manttelinperijää Wattanalle edelleen odotetaan, kun Poomjaengista ei taida siihen olla.
Onko Nopponista?

Karsintojen kakkoskierroksella Saengkham nappasi todellisen päänahan, kun kukisti kovaan vireeseen tällä kaudella yltäneen Anthony Hamiltonin katkaisufreimissä, eli 10-9. Ottelu oli tasainen, eikä eroa ollut missään vaiheessa kummallekaan kahta freimiä enempää. Viimeisellä kierroksella kaatui kovan väännön jälkeen Walesin helvetin hidas Lee Walker. Walker aloitti ottelu hyvin, mutta loppua kohden Saengkham paransi peliään ja vei lopulta helposti matsin nimiinsä.

Saengnkham pelaa tasaista kautta. On kauden aikana voittanut 18 ottelua ja hävinnyt 17. Satasen breikkejä miehellä on kaksi, eli ei mikään breikkikone ole kyseessä.
Kauden parhaampaansa Noppon on MM-turnauksen lisäksi yltänyt China Openissa ja Scottish Openissa, joissa molemmissa thaimaalainen ylsi 32 kaavion saakka. Muissa rankingkisoissa tie on katkennut viimeistään 64 kaaviossa.

Saengkham on yksi Crucible-debytanteista. Saengkham on 2000-luvulla vasta kolmas thaimaalaispelaaja Cruciblessa James Wattanan ja Dechawat Poomjaengin jälkeen.
Nuorella thaimaalaisella on potentiaalia nousta hyvillekin sijoille tulevaisuudessa. En olisi yhtään yllättynyt, vaikka kaataisikin Robertsonin, sen verran huonosti on aussipeluri pelannut viime aikoina.

Head-to-Head: 2-0-1
Saengkham on voittanut miesten edellisen kohtaamisen, viime vuotisen China Openin ensimmäisen kierroksen ottelun 5-3 numeroin.
Robertson lähtee selvästi suosikkina otteluun, mutta itse en ainakaana järkyttyisi, vaikka Noppon voiton veisikin. Seremoniamestari Rob Walker tosin sanoi, että Robertson on hänen suurin suosikkinsa mestariksi. Hullu äijä.

Marco Fu (8) KuvaLuca Brecel Kuva

Kuva Kuva


Marco Fu

Ikä: 39
Ammattilaisena: 1998-
Rankingsijoitus: 8
2016 MM-turnaus: Semifinaalissa
Rankingturnauksissa: 3 voittoa + 1 PTC-kisa
Suurin breikki: 147 (neljä kertaa)

Marco Fu, todellinen herrasmies ja yksi kiertueen pidetyimmistä pelaajista. Hieno mies ja varmasti myös kova jannu panemaan. Pelatessaan myös varsinainen kivikasvo, tyyni ilme säilyy naamalla vaikka mitä tapahtuisi. Ikinä en ole myöskään nähnyt, että Fu menettäisi malttinsa kesken pelin, kuten joillain muilla vähän kuumaverisemmillä pelaajilla on tapana. Fu on myös meikäläisen suosikkipelaaja ollut jo melkein vuosikymmenen ajan.

Marco Fu on nyt pelannut noin vuoden selvästi uransa parasta snookeria, nousukiito alkoi viime vuoden MM-turnauksesta, jossa hongkongilainen ylsi upeasti semifinaaliin asti. Ja meno on siitä asti jatkunut väkevänä, ollut tämän kauden yksi kovimmista pelaajista.
Yksi tekijä Fun nousun taustalla on ollut valmentajavelho Wayne Griffiths, joka on nyt muutaman vuoden Futa valmentanut. Waynehän on legendaarisen snookerpelaajan ja valmentajan, Terry Griffitshin poika.

Kausi on ollut Fulle siis todella hyvä, tuloksena yksi rankingturnausvoitto ja yksi finaalipaikka, sekä tukku semifinaalipaikkoja.
Uransa kolmannen rankingvoiton Fu nappasi Glasgowssa Scottish Openissa, jossa kotiyleisön suosikki John Higgins kukistui selvästi 9-4 lukemin, Fu voitti tauon jälkeen viisi freimiä putkeen, eikä jättänyt skotille mitään saumoja. Kauden toinen finaalipaikka tuli Players Championshipissä, joka on myös Fun viimeisin turnaus ennen MM-kisoja, sillä China Openiin Fu ei selviytynyt. Playersissä Fu koki 10-8 tappion kovan vireen löytäneelle Judd Trumpille. Matkalla finaaliin kaatui kuitenkin kovia naamoja, McGill, Selby ja Ding.

Semifinaaliin asti Fu ylsi myös kahdessa kauden arvostetuimmassa turnauksessa, UK:ssa ja Mastersissa. Molemmissa turnauksissa Fu kävi huiman väännön semifinaaliottelussa Rockettia vastaan, joka onnistui voittamaan molemmat matsit lukemin 6-4 ja 6-5. Kyseiset ottelut olivat mielestäni tähän mennessä yhdet kauden hienoimmista otteluista, upeaa snookeria. Tuntuu, että Fu todellakin pistää Ronnien aina pelaamaan parastaan. Mastersin ensimmäisen kierroksen ottelu Judd Trumpia vastaan oli myös aivan huikea matsi. Yhteensä pelissä nähtiin viisi satasta ja Trump johti ottelua jo 3-0, mutta niin vaan Fu onnistui kaapimaan 6-5 voiton itselleen. Semifinaalipaikka irtosi myös World Grand Prix-turnauksessa.

Pienemmissä turnauksissa Fu ei ole vastaavanlaisesti onnistunut, lähtö on yleensä tullut jo 32-kaaviossa. Kolme rankingturnausta on myös Marco jättänyt välistä, eli juuri sen maksimimäärän minkä saa jättää, että sakkoja ei tule. Tiukka on kalenteri nykyään snookermaailmassa.

Cruciblessa Fu on yltänyt kahdesti semifinaaleihin asti, viime kaudella sekä vuonna 2006. Joko nyt viimein päätyyn asti?

Pelillisesti Fun pelistä on vaikea heikkouksia keksiä. Tulivoimaa löytyy huimalla tavalla, siitä osoituksena lähes 500 satasen breikkiä, joista tällä kaudella on syntynyt 40. Safetypeli on myös aivan timanttista, ei pelkää Fu tahkota pitkiäkin aikoja safetyä ja usein myös tällaisista taistoista Fu voittajana poistuu. Ainoa heikkous on ehkä vähän rajallinen lyöntivoima, jota tosin Fu saanut Griffitshin opein parannettua pienien tekniikkamuutosten avulla.

Fu on ehdottomasti yksi potentiaalisista mestariehdokkaista, sen verran upeasti on kausi mennyt. Onko Marcosta ensimmäiseksi aasialaiseksi maailmanmestariksi?

Luca Brecel

Ikä: 21
Ammattilaisena: 2011
Rankingsijoitus: 30
2016 MM-turnaus: Ei selviytynyt
Rankingturnauksissa: 1 finaalipaikkaa
Suurin breikki: 140

Nuori belgialainen on tällä hetkellä yksi snookermaailman mielenkiintoisimmista nimistä. Rohkeaa ja aika-ajoin hulluakin peliä tämä 22-vuotias ”Belgian Bullet” yleisölle esittää. Viihdyttävä pelaaja joita snookermaailma ehdottomasti tarvitsee. Brecel tunnetaan myös varsin mielenkiintoisista kengistään. Ainakin niihin panostaa ihan kybällä.

Karsinnoissa Brecel kaatoi Sean O’Sullivanin, Joe Swailin ja Spaceman Dalen. Etenkin Dale kaatui hämmentävän helposti, 10-3 loppulukemin.

Brecel saavutti viime kaudella uransa ensimmäisen finaalipaikan, kun ylsi German Mastersissa finaaliin asti, Martin Gould siinä kuitenkin vahvempi.
Tältä kaudelta löytyy yksi ehdoton kohokohta, UK:n puolivälieräpaikka. Kaavio tosin UK:ssa ei ollut mikään maailman vaikein ja Shaun Murphy päättikin Brecelin tien helposti puolivälierissä.
Muutoin ei ole missään kauden rankingkisassa yltänyt 32 kaaviota pidemmälle. Thaimaassa pelatussa 6 punaisen MM-turnauksessa eteni aina puolivälieriin asti.

Cruciblessa Brecel on esiintynyt vain kerran aikaisemmin urallaan, tämä tapahtui vuonna 2012, jolloin Luca oli vielä 17-vuotias pojankloppi. Joko nyt irtoaisi ensimmäinen voitto snookerpyhätössä?
Snookermaailma tarvitsee ehdottomasti Brecelin tapaisia keski-eurooppalaisia pelaajia. Snookerhan on etenkin Saksassa ja Puolassa todella suosittua, harmi vaan, ettei sieltä ainakaan vielä varteenotettavia ammattilaispelureita ole tullut.

Head-to-Head: 4-0-0
Fu on ollut tällä kaudella niin kovassa iskussa, että en näe mahdollisena, että Brecel veisi ottelua nimiinsä.

Shaun Murphy (5) KuvaYan BingtaoKuva

Kuva Kuva

Shaun Murphy

Ikä: 33
Ammattilaisena: 1998-
Rankingsijoitus: 5
2016 MM-turnaus: Ensimmäinen kierros
Rankingturnauksissa: 7 voittoa + Masters + 4 PTC-kisaa, maailmanmestari 2005
Suurin breikki: 147 (viisi kertaa)

S. Murphy, eli tuttavallisemmin Smurffi on parin viime vuoden aikana laihduttanut selvästi, vaikuttaa varmasti jonkin verran myös pelaamiseen. Eikä ainakaan vanha vihamies Stephen Maguire pääse enää vittuilemaan, skottipelaaja on itse nykyään pulskemmassa kunnossa kuin Murphy. Murphy on myös harras kristitty, lahjoitti vuoden 2005 MM-palkintopotistaan kymmenyksen kirkolle. Murphy toimii myös pelaajien komission puhemiehenä. Ei varmasti ole helppo vääntää pelaajien puolesta Barry Hearnin ja muiden WPBSA:n jehujen kanssa. Kunhan nyt edes pelaajien mielipiteitä kuunneltaisiin sen verran, että Shoot Outilta otettaisiin rankingtunauksen arvo pois.

Kausi on ”The Magicianilla” ollut tasaisen kova, mutta todelliset piikit vielä puuttuvat. Yhden rankingturnauksen on Murphy ottanut vyölleen, tämä tuli Gibraltarin avoimissa, jossa tosin ei juurikaan huippuja ollut mukana ja mestaruudestakin Smurffi nappasi vain 18 500 puntaa. Finaalissa kaatui Judd Trump 4-2 lukemin. Kauden kovin saavutus Murphyllä onkin ehdottomasti UK:n semifinaalipaikka, kaatoi mm. Suomen Robin Hullin matkallaan semeihin, jossa kuitenkin tuleva mestari Mark Selby oli etevämpi 6-2 luvuin. Semifiinaaliin asti Murphy ylsi myös Indian Openissa ja Shoot Outissa. MM-kenraalissa, China Openissa tie vei aina puolivälieriin asti, jossa kuitenkin kovan kevätvireen löytänyt Mark Williams murskasi Murphyn 5-1 luvuin.
Kauden aikana Murphy on iskenyt myös maksimibreikin. Tämä tapahtui European Masterin karsinnoissa Allan Tayloria vastaan. Murphy onkin viidellä maksimillaan kaikkien aikojen maksimilistalla jo sijalla viisi.

Tekniikaltaan Murphyä ylistetään yhdeksi parhaimmaksi, monesti kommentaattorit ylistävät Murphyn käsittämättömän pehmeää ”tatsia” lyöntitilanteessa. Centureitakin mieheltä löytyy jo selvästi yli 400 kipaletta.

Murphy järjesti aikoinaan jättipaukun voittamalla vuoden 2005 MM-turnauksen sijoittamattomana pelaajana. Finaalipaikka irtosi myös 2009, sekä vuonna 2015 yllättäisi.
Viime vuonna tuli yllättystappio Anthony McGillille heti MM-turnauksen ensimmäisellä kierroksella.
Tämä kausi ei kuitenkaan ole tosiaan ollut niin maaginen kuin Taikurilta olisi voinut odottaa. Mestaruus olisi ehkä pienoinen yllätys, mutta ei tosiaankaan mikään Bingham-tasoinen yllätys. Vuosia Murphy on ollut yksi kiertueen kovimmista ja tasaisimmilta huippupelaajista.

Yan Bingtao

Ikä: 17
Ammattilaisena: 2016-
Rankingsijoitus: 63
2016 MM-turnaus: Ei selviytynyt
Rankingturnauksissa: Kerran puolivälierissä
Suurin breikki: 136 (kuusi kertaa)

Kiinan vuonna 2000 syntynyt teinisensaatio Yan Bingtao sai viimein tälle kaudelle hankittua viisumin Britanniaan ja pääsee näin ollen turnauksiin osallistumaan. Viime kaudelle tosiaan jo ammattilaispaikan, mutta ei viisumia, joten osallistumisoikeutta lykättiin vuodella. Ammattilaiskortin Bingtao sai voittamalla amatöörien maailmanmestaruuden 14-vuotiaana! Nuoresta, huimasta lupauksesta on siis kyse. Onko peräti Dingin manttelinperijä?
Kesällä 2015 Bingtao nousi todenteolla snookerväen tietoisuuteen, kun voitti toisen nuorukaisen, Zhou Yuelongin kanssa Kiinassa pelatun parikilpailun, World Cupin. Palkintona voitosta parille 200 000 dollaria. Ihan kiva summa silloin 15-vuotiaalle nuorukaiselle.

Karsinnoissa Crucibleen kukisti ensimmäisellä kierroksella englannin Sam Craigien luvuin 10-8. Toisella kierroksella tuli sitten kova päänahka, Mark Davis. Turvallinen 10-7 voitto. Viimeisellä kierroksella vastaan asettui sveitsiläinen mahdollinen lajin tuleva tähtipelaaja, Alex Ursenbacher, turvallinen 10-4 voitto kuitenkin Bingtaolle.

Ura ammattilaispöydillä on lähtenyt Yanilla upeasti käyntiin. Rankingissäkin noussut jo hienosti sijalle 63 ja sijoitus tulee vielä selvästi MM-turnauksen myötä nousemaan.
Kaudelta löytyy yksi puolivälieräpaikka, sen Bingtao saavutti pari kuukautta sitten German Mastersissa. Tiellä puolivälieriin kaatui mm. Shaun Murphy ja Michael Holt, Stuart Bingham oli sitten liian kova pala purtavaksi.
Tämän lisäksi Bingtaolta löytyy peräti neljä paikkaa 16 parhaan joukossa (Riga Masters, Paul Hunter Classic, English Open ja Northern Ireland Open).
Debyyttikaudeksi Main Tourilla aikalailla hyvin on siis Yanilla kulkenut.

Bingtao on luonnollisesti siis ensikertalainen Cruciblessa. Bingtaosta tulee vasta kuudes pelaaja, joka on 17-vuotiaana edennyt Crucibleen asti. Aikaisemmin samaan saavutukseen ovat yltäneet Hendry, Ronnie, Trump, Brecel ja Chuang. Vain Brecel näistä on nuorempana Cruciblessa esiintynyt kuin Bingtao. Aika kovaan kerhoon Yan siis pääsee.

Ehkä vielä ei ole aika suuremman menestyksen, mutta varma on, että tulevaisuudessa tästä kiinalaisesta tullaan kuulemaan ja paljon. On myös erittäin rohkea pelaaja, kuten nykyjään varsinkin nuorilla pelaajilla tapana on. Ei pelkää ottaa riskejä ja aika hyvällä prosentilla ne vaikeat pallot myös uppoavat.

Head-to-Head: 1-0-2
Bingtao on kauden aikana jo kahdesti voittanut Murphyn, International Championshipissä ja German Mastersissa. Kolmas voitto tulisi nyt todellakin aika makeaan paikkaan.

Ronnie O'Sullivan (12) KuvaGary WilsonKuva

Kuva Kuva

Ronnie O'Sullivan

Ikä: 40
Ammattilaisena: 1992-
Rankingsijoitus: 12
2015 MM-turnaus: Puolivälierissä
Rankingturnauksissa: 28 voittoa + 6 Mastersia + 3 PTC-kisaa, maailmanmestari 2001, 2004, 2008, 2012, 2013
Suurin breikki: 147 (13. kertaa)

Ronnie O’Sullivan, kaikkien aikojen lahjakkain keppitaituri. Kaikkien tuntema ja suurimman osan rakastama. Lajin isoin ja mielenkiintoisin persoona. The Rocket. Legenda.
Kaikki lajia yhtään seuraavat tietävät Ronnien saavutukset ja miehen persoonan. Ja ne ketkä lajia alkavat vasta seuraamaan oppivat Rocketin äkkiä tuntemaan. Joten turha tässä on miehen saavutuksista ja elämänkerrasta sen enempää veistellä.

Sain itse jokusen aika sitten luettua Ronnien pari vuotta sitten kirjoittaman omaelämänkerran ”Running”. Nimensäkin perusteella Ronnie keskittyy kirjassa aika paljon juoksuharrastuksena kertomiseen. Omien sanojensa mukaan Ronnie nauttii juoksemisesta jopa enemmän kuin snookerin pelaamisesta. Juokseminen myös auttoi Ronnieta pääsemään irti huumeriippuvuudestaan.
Kirjassa Ronnie myös puhuu paljon isästään, joka istui vuosia vankilassa taposta. Hyvin kuvastuukin kirjasta, että Ronnie pitää kaikesta pikkurikollisuudesta huolimatta isäänsä melkein jumalasta seuraavana, ehkä tärkein ihminen Ronnien elämässä lapsiensa jälkeen. Isäukko O’Sullivanhan sai ainoana porukasta, joka baari-illan päätteeksi hakkasi miehen kuoliaaksi ehdottoman rangaistuksen, kun jääräpäänä oli ainoa, kuka ei myöntänyt tekoa. Muu porukka myönsi teon ja selvisi ehdollisella. Sellaisia jääräpäitä ne O’Sullivanit.
Kovasti Ronnie myös korosti urheilupsykologi Steve Petersin vaikutusta uralleen, miehen avulla sai muutama vuosi sitten selätettyä pahat peikkonsa, jotka meinasivat Rocketin uran päättää ennenaikaisesti.
Samaan syssyyn lukasin myös Ronnien toisen aluevaltauksen, miehen ensimmäisen dekkarin, ”Framed” on kirjan nimi. Yllättäen perustuu 90-luvun Lontoon pikkurikollisten puuhiin ja snookerilla on myös osansa. Päähenkilön isäukkokin istuu vankilassa. Ihan mukiinmenevä kirja, mutta eipä sitä olisi tullut luettua, jos kirjoittajana olisi jokin muu kuin Ronnie.

Rankingturnausvoittoja Ronnielle ei ole tämän kauden aikana siunaantunut vielä yhtäkään, mutta yksi sitäkin makeampi voitto on tullut, nimittäin legendaarinen Masters. Mastersin Ronnie voitti ennätyksellisen kuudennen kerran, huima saavutus. Mastersissa Ronnie esitti jo aika ajoin parasta peliään, etenkin välieräottelussa Marco Futa vastaan. Ensimmäisen kierroksen ottelu Wenbota vastaan tosin oli jo melkein hävitty, mutta kiinalaisen järjetön jäätyminen pelasti Ronnien. Finaalissa kaatui Joe Perry 10-7.
Kauden toisessa Triple Crown-turnauksessa, UK:ssa irtosi myös finaalipaikka, mutta tässä Mark Selby veti pidemmän korren. Finaalissa Ronnie on esiintynyt myös syksyllä pelatussa European Mastersissa, Judd Trump kuitenkin tittelin nappasi. Champions of Champions-turnauksessa Ronnie joutui myöntämään John Higginssin paremmakseen.
Tammikuisen Masters-voiton jälkeen peli onkin vähän yskähdellyt, parhammillaan selvinnyt Players Championshipissä puolivälieriin asti, muutoin lähtö tullut 32-kaaviossa tai jopa 64-kaaviossa.

Juhlavuosi myös edessä, sillä Ronnie esiintyy Cruciblessa nyt 25:dettä kertaa, kaikki esiintymisen ovat tulleet peräkkäin, eli vuodesta 1993 lähtien Ronnie on ollut aina mukana. Ei siis ole koskaan ammattilaisuransa aikana jäänyt Cruciblesta pois. Vielä pari turnausta matkaa Hendryn 27 perättäisen turnauksen ennätykseen. Ensimmäiselle kierrokselle Ronnie on jäänyt vain kolme kertaa ja semifinaaleihin tai pidemmälle mies on yltänyt peräti 11 kertaa.

Ronnieta on aina osallistuessaan pidettävä turnauksen ykkössuosikkina. Vaikka kauden aikana pelin taso onkin vaihdellut laidasta laitaan, on Ronnie Cruciblen pitkissä otteluissa vaikea pala kaikille.

Gary Wilson

Ikä: 31
Ammattilaisena: 2004–2006, 2013–
Rankingsijoitus: 59
2016 MM-turnaus: Ei selviytynyt
Rankingturnauksissa: Yksi finaalipaikka
Suurin breikki: 147 (kaksi kertaa)

Gary Wilsonkin on monille (minullekin) varsin tuntematon nimi. Vasta muutaman vuoden ollut todenteolla ammattilainen. Jo juniorina Wilson oli jo todella lupaava pelaaja, teki esimerkiksi ensimmäisen satasensa vasta yhdeksän vuotiaana. Kun ura ei ensimmäisellä yrittämällään ottanut tuulta alleen, joutui Wilson toimimaan taksikuskina elantona saadakseen. Viimein kuitenkin vuonna 2013 pääsi takaisin Tourille ja MM-paikan myötä ei ainakaan tänä vuonna vielä sieltä putoa.
Näyttää hyvin paljon Peter Ebdonilta, ihan yhtä hidas ei taida kuitenkaan olla pelaamaan.

Wilsonilta löytyy uraltaa yksi selvä piikki. Vuonna 2015 ylsi China Openissa peräti finaaliin asti. Hävisi kuitenkin finaalissa siellä selvästi yleisön suosikille, Ding Junhuille 10-2.

Karsinnat sujuivat Wilsonilta aikamoisen makeasti. Isku ensimmäisen kierroksen ottelussaan Josh Boileuta vastaan maksimibreikin, toisen urallaan. Wilson teki otteluun kolme muutakin satasen freimiä. Ottelu oli kuitenkin tasainen ja ratkesi vasta katkaisufreimissä. Toisen rundin ottelussa Peter Linesiä vastaan Wilson iski kolme satkua, 10-7 voitto. Viimeisellä kierroksella nappasi tosi kovan päänahan, Michael White kaatui numeroin 10-3.

Kausi on Wilsonille ollut kohtuulinen. 16 parhaan joukkoon on yltänyt kahdesti, Indian Openissa ja Northern Ireland Openissa. Tosin näiden lisäksi vain kerran edennyt 64 kaaviota pidemmälle, China Openissa Wilson eteni 32 parhaan joukkoon.

Wilson on yksi Crucible-debytanteista. Karsintojen perusteella Wilson on kovassa kunnossa, ties mitä saa vielä aikaan. Muuan Shaun Murphy nousi aikoinaan maailmanmestariksi suunnilleen samoilta rankingsijoilta, millä Wilson nyt majailee. Miksipä ei…

Head-to-Head: 1-0-0
Ronnie vei miesten ainoan kohtaamisen, joka tuli tämän kauden German Mastersissa. Wilson pelasi karsinnoissa erinomaisesti, Rocketin on oltava tarkkana. Wilson on vaarallinen kaveri.

Liang Wenbo (13) KuvaStuart Carrington Kuva

KuvaKuva

Liang Wenbo

Ikä: 29
Ammattilaisena: 2005-
Rankingsijoitus: 13
2016 MM-turnaus: Ensimmäinen kierros
Rankingturnauksissa: 1 voitto+ 1 PTC voitto
Suurin breikki: 147

Liang Wenbo yrittää kovasti tavoitella Aasian ykköspelaajan titteliä. Tällä kaudella onkin noussut jo tasapäisesti noussut tappelemaan Kiinan ykköspaikasta Dingin kanssa, mutta Marco Fulla edelleen tämän kauden perusteella Aasian ykköspelurin titteli hallussa.

Monet varmasti muistavat Liang Wenbon suorastaan hullaantuneet tuuletukset, kun miehen ensimmäinen rankingturnausvoitto English Openissa varmistui. Wenbo onkin yksi kiertueen väriläiskistä, todella ilmeikäs pelaaja pelatessaan. Toisaalta myös valitettavan tyhmä, kun peli menee sekaisin, niin se todellakin menee sekaisin. Lyöntivalinnat ovat myös usein aivan järjettömiä. Tämän takia usein freimejä ja otteluita häviääkin, vaikka pelitaidoiltaan on yksi maailman parhaista. Vaikkapa joku Terry Griffitshin valmennus voisi tehdä Wenbon taktiselle pelille ihmeitä.

Wenbo tosiaan nappasi siis kauden aikana uransa ensimmäisen rankingvoiton, kun kukisti English Openin finaalissa Judd Trumpin 9-6 luvuin. Pitkään on Wenbo sitä rankingvoittoa metsästänyt ja nyt se viimein tuli, yli kymmenen vuoden ammattilaisuran jälkeen. Aikamoinen apina putosi varmasti selästä.
Muutoin kausi on ollut aika tasapaksu. World Grand Prix-turnaksesta irtosi semifinaalipaikka ja Scottish Openissa puolivälieräpaikka. Muutoin tie on päättynyt viimeistään 16 parhaan joukkoon. China Openissa tie nousi pystyyn heti ensimmäisellä kierroksella.

Monet varmasti muistavat viime vuotisen MM-turnauksen ensimmäisen kierroksen ottelun Judd Trumpin ja Wenbon välillä. Wenbo johti ottelua jo 7-3, mutta melkeimpä totaalinen jäätyminen vei Trumpin 10-8 voittoon. Toivottavasti nyt Wenbon taso säilyisi koko ottelun ajan ensimmäiselle kierroksella, tosin nyt vastuskaan ei ole niin paha.

Stuart Carrington

Ikä: 26
Ammattilaisena: 2011/12, 2013–
Rankingsijoitus: 48
2016 MM-turnaus: Ei selviytynyt
Rankingturnauksissa: Kerran puolivälierissä
Suurin breikki: 141

Stuart Carrington vaikutti haastattelussa varsin mukavalta jampalta. Koko perhe on kuulemma tulossa Crucibleen miehen otteita seuraamaan. Etenkin isoisälle Stuartin peli on lähellä sydäntä, kuulemma ei yleensä uskalla pelin ratkaisuhetkiä edes katsoa ollenkaan.

Karsinnoissa Carrington pelasi hienosti. Alex Borg ja Andrew Higginson kaatuivat ensimmäisillä kierroksilla helposti. Kolmannella kierroksella vastus oli sitten kovin mahdollinen, Mark Williams. Carrington pelasi kypsästi, etenkin ottelun lopussa ja onnistui matsin viemään nimiinsä 10-7 luvuin. On toki myös sanottava, että Williamsin pelikään ei mitään kummoista ollut.

Carrington pelaa ehdottomasti uransa parasta kauttaan. Uran ensimmäinen puolivälieräpaikka löytyy tältä kaudelta, kun mies eteni Welsh Openissa kahdeksan parhaan joukkoon. Kaatoi siellä esimerkiksi Robin Hullin suoraan 4-0.
Shanghai Masters meni myös mukavasti, tuloksena paikka 16 parhaan joukossa, mm. Joe Perry ja Luca Brecel kaatuivat tämän grimsbylaisen käsittelyssä. Näiden lisäksi Carringtonilta löytyy vielä kolme paikkaa 32 parhaan joukossa.

Cruciblessa Stuart esiintyy nyt toistamiseen. Pari vuotta sitten hävisi Judd Trumpille avauskierroksella 10-6. Itseluottamus ainakin on varmasti huipussaan Williams-voiton myötä, voi olla yllättävän kova vastus Wenbolle.

Head-to-Head 2-0-0
Carringtonin voitto olisi yllätys, mutta Wenbon peli voi olla ihan minkälaista vain.

Ding Junhui (4) Kuva Zhou YuelongKuva

Kuva Kuva

Ding Junhui

Ikä: 29
Ammattilaisena: 2003-
Rankingsijoitus: 4
2016 MM-turnaus: Finaalissa
Rankingturnauksissa: 12 voittoa + Masters + 4 PTC-kisaa
Suurin breikki: 147 (kuusi kertaa)

Kiinan entinen teinisensaatio joutui karsimaan viime vuoden MM-turnaukseen, missä ylsi lopulta aina finaaliin asti huikeiden peliesitysten jälkeen. Maailmanlistalla harppaus oli myös huima, tällä hetkellä kiinalaispeluri on sijalla neljä.
Kausi ei kuitenkaan ole ollut kovinkaan ihmeellinen, jos verrataan Dingin aikaisempiin huippusaavutuksiin. Miten käy Kiinan kaikkien aikojen parhaan pelurin tällä kertaa? Joko viimein saadaan ensimmäinen aasialainen maailmanmestari? Kaikki selviää seuraavan muutaman viikon aikana.

Kausi ei missään nimessä kuitenkaan mikään huono Dingille ollut, yksi rankingturnausvoitto ja yksi maailmanmestaruus. Maailmanmestaruus tuli nimittäin Thaimaassa pelatussa kuuden punaisen MM-turnauksessa. Mestaruus ratkesi tiukassa finaalissa, jonka Ding voitti Binghamia 8-7 luvuin ja vasta viimeinen musta ratkaisi ottelun. Rankingturnausvoitto tuli sitten heti perään pelatussa Shanghai Mastersissa, Mark Selby kaatui finaalissa 10-6 numeroin. Selby sai kuitenkin revanssin kuukausi Shanghai Mastersin jälkeen, kun Kiinassa pelatussa International Championshipissä Selby murskasi Dingin finaalissa 10-1 luvuin.
Näiden syksyisten hienojen suoritusten jälkeen finaalipaikkoja ei ole Dingille enää siunaantunut. Champions of Champions –ja Players Championships-turnauksissa Ding eteni välieriin asti. MM-kenraalissa China Openissa tie vei aina puolivälieriin asti.

Viime vuoden MM-turnauksessahan Ding oli huimassa iskussa ja eteni tosiaan finaaliin asti. Turnauksessa Ding iski myös huimat 18 satasen breikkiä, mikä on uusi ennätys. Välierässä McManusta vastaan Ding iski käsittämättömän seitsemän satasta, mikä on uusi ennätys yhdessä otteluissa tehdyistä satkuista.
Saa nähdä onnistuuko Ding kaivamaan jostain samanlaisen vireen kuin vuosi sitten. Itse en tähän jaksa uskoa.

Zhou Yuelong

Ikä: 19
Ammattilaisena: 2014-
Rankingsijoitus: 37
2016 MM-turnaus: Ei selviytynyt
Rankingturnauksissa: Kerran puolivälierissä
Suurin breikki: 140

Zhou Yuelong on aika samanlainen pelaaja taustaltaan kuin maamies Yan Bingtao. Nuori kaveri, joka tekee vakaasti nousuaan kohti maailman kärkeä. Oli Bingtaon kanssa voittamassa World Cuppia pari vuotta sitten. Maguire sanoikin, kun Bingtao ja Yuelong olivat World Cupin voittaneet, että tässä on kaksi tulevaa maailmanmestaria. No, nyt molemmat ovat jo ensi kertaa mukana Cruciblessa.

Karsinnoissa Yuelong kaatoi Keoganin, Preecen ja viimeisellä kierroksella Ben Woollastonin. Etenkin ottelu Woollastonia vastaan oli kypsä peli Zhoulta. Viimeisessä freimissä pää kesti hyvin ja onnistui paineiden alaisena pöydän hienosti putsaamaan.

Kausi on Yuelongille ollut erinomainen. Ei ole kuin parissa turnauksessa jämähtänyt ensimmäiselle kierrokselle. Kauden paras suoritus tuli Welsh Openissa, jossa kiinalainen eteni aina puolivälieriin asti. Kauden toinen ehdoton kohokohta on ollut UK, jossa Yuelong ylsi 16 kaavioon asti, kaatoi matkallaan mm. World Cup-parinsa, Yan Bingtaon.
Tämän kauden rankinglistalla Yuelong onkin peräti sijalla 24. MM-turnaus tulee vielä sijoitusta pari pykälää ehkä nostamaan. Kärki siintää jo silmissä.

Yuelong on siis nyt ensikertalainen Cruciblessa ja edustaa Kiinan nuorta ja taitavaa sukupolvea. Uskaltaa hyvin mielin veikata, että montaa vuotta ei mene siihen, kun Yuelong nähdään maailmanlistan 16 kärjessä.

Head-to-Head: 2-0-0
Ding on voittanut Zhouta vastaan 11 freimiä, kun taas Zhou on saanut Dingiltä ryöstettyä vain yhden freimin. Kiinalaisten välisessä kamppailussa voi kuitenkin käydä melkein miten vain, Dingin tappio ei olisi mikään jättiyllätys.

Stuart Bingham (3) KuvaPeter Ebdon Kuva

Kuva Kuva

Stuart Bingham
Ikä: 40
Ammattilaisena: 1995-
Rankingsijoitus: 3
2016 MM-turnaus: Ensimmäinen kierros
Rankingturnauksissa: 4 voittoa + 4 PTC-kisaa, maailmanmestari 2015
Suurin breikki: 147 (kolme kertaa)

Stuart ”Bingo” Binghamista tuli viime vuoden MM-turnauksessa taas yksi ”Crucible-cursen” uhreista. Kukaan ensimmäisen maailmanmestaruuden voittanut pelaaja ei ole kyennyt mestaruuttaan puolustamaan. Bingon matka päättyi jo ensimmäiselle kierrokselle, kun Ali Carter vei trillerin nimiinsä 10-9 lukemin.
Itse en ainakaan koskaan ole pitänyt Bingoa minään varsinaisena voittajatyyppinä, tasaisen varma puurtaja, joka yltää aina sillointällöin neljän parhaan joukkoon rankingkisoissa. Toisen maailmanmestaruuden saavuttamista pidän erittäin epätodennäköisenä.

Kulunut kausi on ollut Binghamille tasaisen hyvä, yksi rankingturnausvoitto ja tukku semifinaalipaikkoja. Turnausvoiton ”Ball-Run Bingham” nappasi pari kuukautta sitten Welsh Openista. Siinä mielessä vähän outo turnaus, että matkallaan finaaliin ei kohdannut yhtään ”kovaa nimeä”. Esimerkiksi puolivälierissä kaatui Stuart Carrington ja välierissä Robert Milkins. Finaalisa tosin vastassa oli Judd Trump, joka kukistui vasta katkaisufreimissä. Pelin taso ei tosin päätä juurikaan huimannut, Trumpin isoin breikki oli alle 70 ja Bingollakin vajaa 90.
Kiinan isossa kutsuturnauksessa, China Championshipissä Bingham ylsi finaaliin asti ja nappasi siitä huiman 100 000 punnan potin. Kyseinen turnaus oli kyllä kiinalaisten todellinen voimannäyte näin kaikkine järjestelyineen. Kunhan nyt ei MM-turnausta sinne suunnille vietäisi…
Välieriin asti Bingo on selvitynyt peräti neljässä turnauksessa, syksyllä kolmesti peräkkäin (Shanghai Masters, English Open, International Championships) ja helmikuussa German Mastersissa.
Finaalipaikka irtosi myös kuuden punaisen MM-turnauksessa, Ding vei voiton katkaisufreimissä viimeisellä mustalla.
Kauden kahdessa aikaisemmassa arvoturnauksessa, UK:ssa ja Mastersissa tosin lähtö tuli heti ensimmäisillä kierroksilla. Saa nähdä käykö Cruciblessa samoin.
Tämän kauden rahalistalla Bingo onkin mukavasta seitsemännellä sijalla, vähän vajaalla 200 000 punnalla.

Pitkästä urasta huolimatta edessä on Bingolle ”vasta” 11. esiintyminen Cruciblessa, tosin nyt jo seitsemäs peräkkäin. Bingham tulee myös romahtamaan maailmanlistalla, jos ei käytännössä voita nyt maailmanmestaruutta. MM-turnauksen jälkeen nimittäin vuoden 2015 MM-turnauksen pisteet lähtevät pois, eli Bingo on 300 000 rankingpistettä miinuksella turnaukseen lähdettäessä.

Peter Ebdon

Ikä: 46
Ammattilaisena: 1991-
Rankingsijoitus: 42
2016 MM-turnaus: Ei selviytynyt
Rankingturnauksissa: 9 rankingvoittoa, maailmanmestari 2002
Suurin breikki: 147 (kaksi kertaa)

Peter Ebdon on varmasti yksi kiertueen vihatuimmista pelaajista. Ottaa todellakin aikansa, kun lyöntejään pelaa. Äärimmäisen taitava keppimies kuitenkin ”The Force” on, edelleen myös vanhoilla päivillään. Ja aina tuntuu löytävän sen kauden parhaan vireensä, kun Cruciblen karsintoja pelataan.
En itsekkään kovin mielellään Ebdonin pelaamista katsele, mutta onhan miehelle annettava tunnustusta siitä, että osaa todellakin pelata niillä omilla vahvuuksillaan. Ei ole helppoa pelata Ebdonia vastaan.
Ebdon on myös yksi harvoista värisokeista ammattilaisista. Etenkin punaisen ja ruskean pallon erottaminen on Ebdonille joskus ylivoimainen tehtävä, joskus on myös vahingossa juuri tämän takia väärää palloa lyönyt.
Ja kyllä, kuva todella on Ebdonista, on sillä aikoinaan hiuksiakin ollut. Harmi, ettei enää samanlaista fledaa ole :D

Ensimmäisellä karsintakierroksella kaatui helposti Michael White 10-3. Toisella kierroksella olikin sitten kova taisto Jack Lisowskia vastaan. Katkaisufreimiin Ebdon teki 69 breikin, mikä riitti otteluvoittoon.
Viimeisellä kierroksella Ebdon kävi hurjan taistelun Crucible-paikasta Michael Holtin kanssa. Ebdon johti jo ensimmäisen päivän jälkeen 6-3, mutta toisen session alkuun Holt voitti heti neljä freimiä ja nousi johtoon. Ebdon sai kuitenkin kreivin aikaan mahdollisuuksia, kun Holtin peli alkoi vähän takkuamaan. Lopulta mentiin katkikseen asti, jonka ”Psycho” voitti viimeisellä mustalla.

Kausi on ollut Ebdonille huono ja ranking onkin pudonnut selvästi 40 huonommalle puolelle. Käytännössä koko ammattilaisuransa Ebdon on viihtynyt vähintäänkin 30 joukossa maailmanlistalla, suurimman osan 16 kärjessä.
Kauden paras suoritus tuli Indian Openissa, jossa Ebdon ylsi puolivälieriin asti. Puolivälierässä jopa Ebdoniakin kokeneempi Nigel Bond oli kuitenkin vahvempi.
32 joukkoon Ebdon on tiensä raivannut parissa turnauksessa, mutta esim. UK:ssa tie katkesi heti ensimmäiselle kierrokselle.

Ebdon on tosiaan maailmanmestari vuodelta 2002, jolloin kukisti ikimuistoisessa finaalissa Stephen Hendryn katkaisufreimissä. Ebdon on esiintynyt finaalissa myös 1996 (Hendry voitti) sekä 2006 (Dott).
Jotkut varmasti ainakin katsoneen viden Ebdonin ottelusta Ronnieta vastaan, kun mies hidasteli ihan tosissaan ja 12 breikkiin meni saman verran aikaa kuin Ronnien maksimiin (video alla). Ronnien naureskelut kostautuivat, kun Ebdon lopulta vei matsin nimiinsä.
Viime vuoden turnauksessa Ebdon hävisi ensimmäisellä kierroksella selvästi Marco Fulle.
Edessä nyt Ebdonille 24. kerta Cruciblessa, vain Ronniella on enemmän esiintymisiä nyt turnaukseen selvinneistä.

Head-to-Head 7-0-9
Ebdon on miesten keskinäisissä vähän niskan päällä ja vei myöskin miesten viimeisimmän kohtaamisen nimiinsä, vuoden 2015 UK:ssa. Miehet kohtasivat vuoden 2011 MM-turnauksessa ensimmäisellä kierroksella, Bingo voitti 10-8. Samanlaiset loppulukemat eivät olisi nytkään yllätys.

Kyren Wilson (14) KuvaDavid Grace Kuva

Kuva Kuva

Kyren Wilson

Ikä: 25
Ammattilaisena: 2010/2011, 2013-
Rankingsijoitus: 14
2016 MM-turnaus: Puolivälierät
Rankingturnauksissa: 1 voitto
Suurin breikki: 143

Kyren Wilson on noussut nyt parin viime vuoden aika ihan snookermaailman eliittiin, tästä palkintona top-16 paikka ja paikka Crucbilessa ilman karsintoja. 25-vuotiaana Wilson on myös tällä hetkellä nuorin pelaaja top-16 joukossa.

The Warrior lempinimeä kantava Wilson voitti syksyllä 2015 uransa ensimmäisen rankingosakilpailun, Shanghai Mastersin, finaalissa kaatui Judd Trump 10-9. Voittaessaan turnauksen Wilson oli maailmanlistalla sijalla 54, nousu on siis siitä lähtien ollut varsin mukavaa.

Tällä kaudella Wilson ei tosin ole juurikaan vakuuttanut. Heti kauden alussa Indian Openissa irtosi finaalipaikka, Anthony McGill nappasi kuitenkin nuorukaisten välisen ottelun nimiinsä. Kauden toiseksi paras turnaus on tähän asti ollut viimeisin turnaus, China Open, jossa Wilson eteni välieriin asti. Matkalla semeihin kaatuivat mm. Stuart Bingham ja Ding Junhui, Mark Selby vei kuitenkin semifinaaliottelun nimiinsä. Semifinaalipaikka irtosi myös Norhern Ireland Openista, mutta muutoin kausi on ollut huono. Missään muussa turnauksessa ei ole yltänyt 16-kaaviota pidemmälle.

Wilson pelaa nyt vasta kolmatta kertaa urallaan Cruciblessa, ensimmäistä kertaa tosiaan ilman karsintoja. Viime kaudella mies ylsi upeasti puolivälieriin asti, tuleva mestari Mark Selby oli kuitenkin vielä vahvempi. Monet ovatkin melkein luvanneet, että Wilson tulee jonakin päivänä voittamaan maailmanmestaruuden. Näin uskon minäkin, mutta en usko, että vielä on aika sille. Aikaa nuorella jannulla kuitenkin on vielä. Ei siis muuta, kun suupielet ylöspäin, mikäli se nyt Kyrenillä vaan onnistuu.

David Grace

Ikä: 31
Ammattilaisena: 2008/2009, 2011–
Rankingsijoitus: 51
2016 MM-turnaus: Ei selviytynyt
Rankingturnauksissa: Kerran semifinaalissa
Suurin breikki: 139

David ”Amazing” Grace järjesti aikamoisen paukun, kun tiensä Crucibleen asti selvitti. Grace on suurelle yleiselle varmasti yksi tuntemattomammista pelaajista tämän vuotisessa turnauksessa. Itsekään en muista, että koskaan olisin miehen peliä telkkarista katsonut.
Grace on ilmeisesti kiertueen pisin pelaaja. Laihduttanut myös selvästi viime aikoina, kuulemma yli 30 kiloa on lähtenyt painoa pois. Silti aikamoinen järkäle on kyseessä. Lempeäksi jätiksi kutsuivat.
Mies on myös taitava maalari ja myykin snookeraiheisia töitään ja tienaa sillä punnan jos toisenkin.

Gracen kohtuullisen pitkältä uralta löytyy yksi ehdoton kohokohta, vuoden 2015 UK:n välieräpaikka. Kaavio tosin tuolloin suosi Gracea aika lailla, ainoa top-16 pelaaja jonka kohtasi oli 16:sta rankattu Robert Milkins.
Samankaltaisiin saavutuksiin Grace ei ole ainakaan vielä urallaan yltänyt. Miten käy nyt?

Karsinnoissa Grace oli hyvässä iskussa, kolme satasen breikkiä ja turvalliset voitot Rory Thorista, Mark Joycesta ja Akani Songsermsawadista.

Tämä kausi ei ole ollut Gracelle mikään ihmeellinen, muutamaa pientä väläytystä lukuunottamatta. Puolivälieräpaikkoja on irronnut kaksi, Paul Hunter Classicista ja Shoot Outista.
Kuitenkin peräti kahdeksassa rankingturnauksessa Grace on hävinnyt heti ensimmäisellä kierroksella ja joutunut poistumaan ilman palkintorahoja ja rankingpisteitä.

Grace esiintyy nyt 31-vuotiaana ensimmäistä kertaa lajin pyhätössä. Eteneminen ensimmäistä kierrosta pidemmälle olisi aikamoinen paukku. Amazing Grace saa kuitenkin olla jo varsin tyytyväinen, että Crucibleen asti eteni. Paikka maailmanlistalla 64 parhaan joukossa myös tukevoitui selvästi.

Head-to-Head 1-0-3
Grace voitti miesten kohtaamisen tällä kaudella Shoot Outissa, mutta sille ei kannata mitään painoarvoa antaa. Wilson on ehdoton ennakkosuosikki, mutta Grace näytti karsinnoissa, eli peli kulkee mukavasti. Tasainen peli tulossa.

Mark Allen (11) KuvaJimmy Robertson Kuva

Kuva Kuva

Mark Allen

Ikä: 30
Ammattilaisena: 2006-
Rankingsijoitus: 11
2016 MM-turnaus: Ensimmäinen kierros
Rankingturnauksissa: 3 voittoa + 5 PTC-kisaa
Suurin breikki: 147

Mark ”The Pistol” Allen on eittämättä yksi kiertueen viihdyttävimmistä pelaajista, ei arkaile turhaan hyökätä vaikeisiinkaan paikkoihin, joskus tämä tosin kostautuu karvaalla tavalla. Maailmanlistalla 16 parhaan joukossa tämä Pohjois-Irlannin ykköspelaaja on viihtynyt jo kaudesta 08–09 lähtien, ja näillä otteilla tuskin sieltä ihan heti on putoamassakaan.
Mies toisin paisuu vuosi vuodelta kuin pullataikina. Lähentelee jo kohta Stephen Leen fyysisiä mittoja. Pelin taso on myös laskenut melkein samaa tahtia kuin mies on paisunut. Fiksumpi kaveri voisi ehkä jotain syy-seuraussuhdetta tässä nähdä ja panostaa fyysiseen kuntoonkin. Mutta mikäs minä olen neuvomaan.

Kausi on ollut Allenille kerrassaan surkea, tilastojen valossa Allen on viimeksi pelannut yhtä huonosti kaudella 06-07, eli vasta aloitellessaan ammattilaisuraansa.
Kauden saldona rankingturnauksista on vain yksi puolivälieräpaikka, ei mitään muuta. Puolivälieriin Allen selvisi kotimaisemissa Belfastissa, Northern Ireland Openissa.
Tosin kutsuturnauksissa on sujunut vähän paremmin. China Championshipissä ja Champions of Champions-turnauksessa Allen eteni semeihin asti, Mastersissakin toiselle kierrokselle.
Muutoin ei kehumista kaudessa ole, tie noussut pystyyn viimeistään 16 parhaan joukossa.

Allen on tämän kauden rahalistalla vasta sijalla 26. Jos otteet eivät pikkuhiljaa ala paranemaan, niin top-16 paikka on muisto vain.

Cruciblessa Allen on viimeksi esiintynyt toista kierrosta pidemmällä vuonna 2011 jolloin tie katkesi puolivälierissä. Viime vuonna ensimmäisellä kierroksella Mitchell Mann kukistui helposti, mutta toisella kierroksella Kyren Wilson oli liian kova pala purtavaksi.
En itse näe, että Allenilla on MM-turnauksen pitkässä formaatissa mahdollisuuksia. Pelin taso heittelee ihan liikaa. Ajoittain mies pelaa kuin mikäkin kone ja kaikki uppoavat, mutta sitten joku pallo meneekin ohi ja peli hajoaa täysin käsiin. Temperamenttinen kaveri, snookerissa tästä on yleensä vain haittaa. Jos peli hajoaa, niin silloin se todellakin hajoaa.


Jimmy Robertson

Ikä: 35
Ammattilaisena: 2002/2003, 2009–
Rankingsijoitus: 39
2016 MM-turnaus: Ei selviytynyt
Rankingturnauksissa: Kahdesti 16 joukossa
Suurin breikki: 142

Jimmy Robertson on tasainen puurtaja, joka on jo useita vuosia keikkunut rankingissa sijojen 30-40 tuntumassa, vaikka isommat saavutukset mieheltä vielä puuttuvat. Parhaimmillaan on rankingturnauksissa selviytynyt vain 16 parhaan joukkoon. Kahdesti on J-Rob kuitenkin selviytynyt Crucibleen, vuosina 2011 ja 2015.

Karsinnoissa Jimmyllä oli vastassa kunnon grindereitä, eli hitaasti ja turvapelivoittoisesti pelaavia pelaajia. Ensimmäisellä kierroksella kaatui Kiinan Cao Yupeng 10-8. Toisella kierroksella nuori Oliver Lines 10-4. Ja viimeisellä kierroksella todellinen grindereiden kuningas, Rod Lawler 10-6.

Kausi on Jimmyllä ollut aikalailla samanlainen kuin miehen aiemmatkin ammattilaiskautensa. Kerran on edennyt 16 parhaan joukkoon, tämä heti kauden alussa Riga Mastersissa. Kauden paras suoritus on kuitenkin ehdottomasti UK:ssa selviytyminen 32 joukkoon, palkintorahaakin siitä melkein viisi kertaa enemmän kuin Riikan turnauksesta.
Myös World Openin ja Welsh Openin paikkoja 32 kaavioon asti on pidettävä Robertsonin osalta erinomaisina suorituksina.

Kolmatta kertaa Jimmy esiintyy tosiaan nyt Cruciblessa. Vuonna 2011 kyyti oli kovaa, kun Selby vei avauskierroksen ottelun nimiinsä 10-1 luvuin. 2015 tuli toinen paikka Cruciblessa, tällöin Marco Fu vei voiton 10-6 numeroin.
Jimmy on hyvä keskitason pelaaja, en kuitenkaan usko, että voittoon asti avauskierroksella yltää.

Head-to-Head: 1-0-0
Vasta miesten toinen kohtaaminen edessä. Allenilla takana sen verran huono kausi ja Cruciblessakaan ei ole viime aikoina kulkenut, niin Jimmyllä on ehdottomasti mahdollisuutensa. Veikkaan Jimmyn vievän ottelun nimiinsä 10-7 luvuin.

John Higgins (6) KuvaMartin Gould Kuva

Kuva Kuva

John Higgins

Ikä: 41
Ammattilaisena: 1992-
Rankingsijoitus: 6
2015 MM-turnaus: Puolivälierissä
Rankingturnauksissa: 28 voittoa + 2 Mastersia + 3 PTC-kisaa, maailmanmestari 1998, 2007, 2009, 2011
Suurin breikki: 147 (seitsemän kertaa)

John Higgins on nyt tällä kaudella palannut ainakin lähelle parhaiden päiviensä loistoa, etenkin alkukaudesta. Lahjusjupakat ovat enää vain kaukainen muisto (toivottavasti). Nelinkertainen maailmanmestari onkin edelleen laskettava voittajasuosikkien joukkoon jokaisessa turnauksessa, mihin osallistuu.

Higgins on voittanut tämän kauden aikana kolme turnausta, mutta yksikään näistä ei ole ollut rankingkisa. Higgsu voitti syksyllä ensimmäistä kertaa Kiinassa pelatun erittäin rahakkaan kutsuturnauksen, China Championshipin. Pelaajia kohdeltiin paikalla kuin filimitähtiä ja mestaruudesta Higgins nappasi huiman summan, 200 000 puntaa. Heti perään voitto irtosi myös englannin maaperällä pelatussa Champions of Champions-turnauksessa. Siitä palkintona 100 000 puntaa. Turnaukset pelattiin vajaan parin viikon aikana, ei yhtään hassumpi saldo. Kolmasturnausvoitto tuli Championship Leaguessa, jota pelattiin koko kevät-talven ajan. Otteluthan ovat Championship Leaguessa lyhyitä ja yleisöä ei paikalla ole. Pitkälti vedonlyöntiä varten siis.
Rankingturnauksissa etenkin alkukausi oli Wizardilta vahva ja tasainen. Syksyllä pelatuissa World Openissa, European Mastersissa, English Openissa ja International Championshipissä Higgins eteni kaikissa puolivälieriin asti. Paras rankingturnaus oli kuitenkin joulukuussa kotimaisemissa Glasgowssa pelattu Scottish Open, jossa tuloksena oli finaalipaikka. Huippukuntoinen Marco Fu oli kuitenkin aivan liian kova vastus Higginssille.
Joulun jälkeen kausi ei olekaan enää sujunut niin hyvin, parhaimmillaan vain 16 parhaan joukossa. Kuntokäyrä näyttää Higginssillä selvästi alaspäin, mutta kokenutta skottia ei voi jättää laskuista pois, kun potentiaalisia mestariehdokkaita etsitään.

Viime vuonna Higgins ylsi puolivälieriin asti, mutta sitä ennen jäi neljä kertaa peräkkäin ykkös –tai kakkoskierrokselle. 2011 voitti tosiaan maailmanmestaruuden. Edessä on Wizardilla 23. esiintyminen Cruciblessa, pari on samana vuonna ammattilaiseksi siirtynyttä Ronnieta perässä.
En usko, että Higginssistä on nyt kiusaamaan nuorempiaan, mutta annettaan nyt miehen itse näyttää, että mikä pelin taso tällä hetkellä on.

Martin Gould

Ikä: 35
Ammattilaisena: 2003/2004, 2007-
Rankingsijoitus: 18
2016 MM-turnaus: Ensimmäinen kierros
Rankingturnauksissa: 1 voitto + 1 PTC-kisa
Suurin breikki: 144

Mulla tulee Martin Gouldista mieleen vaan väritön ja hajuton pelaaja, aika mitäänsanomaton. En oikein oo päässyt selville löytyykö Gouldilta persoonaa ollenkaan. Näyttää myös kusipäältä. Muistuttaa tosin ulkonäöllisesti vähän yhtä vanhaa inttituttua, ehkä tässä syy… No, vitsit vitseinä, varmasti Martin on ihan mukava heppu.

Karsinnat Gould selvitti varsin vaivattomasti. Thaimaan konkari James Wattana kukistui ensimmäisellä kierroksella 10-2, Rick Astleyn veli John Astley toisella kierroksella 10-6 ja viimeisellä kierroksella Yu Delu 10-7. Kolme satkua iski Gould karsintojen aikana.

German Masters tuntuu Gouldille sopivan turnauksena erinomaisesti. Viime kaudellahan Gould voitti turnauksen, tällä kaudella eteni Saksassa aina välieriin asti, vaikka muutoin kausi onkin ollut varsin vaisu.
16-kaavioon asti Gould on selvinnyt kahdesti, mutta muutoin tie on rankingkisoissa päättynyt viimeistään 32 parhaan joukkoon. Huonon kauden ansiosta Gould onkin tipahtanut taas pois maailmanlistan 16 kärjestä. Hyvä MM-turnaus voisi tosin taas Gouldilla listalla ylöspäin hilata.

MM-kisoissa Gould ei ole koskaan selviytynyt toista kierrosta pidemmälle, ja seitsemän kertaa aikaisemmin on Gould sentään Cruciblessa jo esiintynyt. Viime vuonna tuli lähtö jo ensimmäisellä kierroksella, kun arpaonni oli armoton ja vastaan asettui sijoittamaton Ding Junhui. Ding vei matsin nimiinsä 10-8 numeroin.

Head-to-Head: 6-0-3
Miehet ovat tällä kaudella kohdanneet kertaalleen Champions Leaguessa, Higgins vahvempi 3-1 luvuin. Higginssin voittoa pidän aika selvänä tapauksena.


Barry Hawkins (7) KuvaTom Ford Kuva

Kuva Kuva

Barry Hawkins

Ikä: 37
Ammattilaisena: 1996/1997, 1998/1999, 2000-
Rankingsijoitus: 7
2015 MM-turnaus: Puolivälierissä
Rankingturnauksissa: 3 voittoa + 1 PTC-kisa
Suurin breikki: 147 (kaksi kertaa)

Haukkamaisella katseellaan vastustajiaan vaaniva Barry ”The Hawk” Hawkins on noussut aivan maailman terävimpään eliittiin vasta muutaman viime vuoden aikana kohtuullisen kypsällä iällä. Kuitenkin Cruciblessa Barry on näyttänyt Haukan kyntensä ja tämän vuotisia menestyskandidaatteja luetellessa ei sovi Barryä jättää pois laskuista.
Barry on siitä myös harvinainen, että vaikka onkin vasenkätinen, niin restiä käyttäessään pelaa palloa oikealla kädellään. Näin saa kuulemma itse tähdättyä paremmin. No, onhan noita tosin jokunen muukin huippu, ketkä pelaavat huonommalla kädellään restiä.

Tämä kausi on tuonnut Haukalle yhden rankingturnausvoiton. Se tuli Englannissa World Grand Prix-turnauksessa, jossa Barry kaatoi matkallaan mm. Judd Trumpin, Neil Robertsonin ja Liang Wenbon, kunnes finaalissa kaatui Ryan Day 10-7 numeroin.
Finaalissa Barry on esiintynyt Northern Ireland Openissa, johti finaalissa Mark Kingiä jo 5-1 luvuin, mutta niin vaan Kingi paineli huimalla kirillä 9-8 voittoon.
Semifinaalissa Haukka on nähty Mastersissa, Murphy ja Selby kukistuivat, mutta Joe Perry vei välierämatsin katkaisufreimissä. Myös English Openissa Hawkins oli välierissä asti.
German Masters ja Welsh Open toivat vielä puolivälieräpaikat, mutta loppukausi on ollut vähän vaisumpi. China Openiin ei edes selviytynyt ja Gibraltarin avoimissa ja Players Championshipissä tuli lähtö 16 kaaviossa.

Viimeisimmissä neljissä MM-kisoissa Barry on selviytynyt vähintään puolivälieriin asti. 2013 Barry oli finaalissa asti, jossa antoi Ronnielle yllättävän kovan vastuksen, vaikka lopulta 18–12 lyötiin loppuluvuiksi.
2014 ja 2015 Haukka ylsi semifinaaleihin asti. Viime kaudella tie vai puolivälieriin asti, jossa Marco Fu johti ottelua jo 9-1, mutta Haukka aloitti hurjan kirin ja melkein vielä vie ottelun nimiinsä, 13-11 kuitenkin loppulukemat hongkongilaiselle.

Tom Ford

Ikä: 33
Ammattilaisena: 2001/2001, 2003-
Rankingsijoitus: 32
2016 MM-turnaus: Ei selviytynyt
Rankingturnauksissa: Kerran finaalissa + 2 PTC-voittoa
Suurin breikki: 147 (kolme kertaa)

Mulle tulee Tom Fordista jostain syystä mieleen Lostin Sawyer. En kyllä yhtään tiedä miksi, eiväthän ne edes näytä yhtään samoilta. Lempinimeä ei kukaan ole Fordille vielä keksinyt, ehdotuksia otetaan vastaan.
Ford kuuluu siihen harvalukuiseen kerhoon, ketkä ovat tehneet maksimibreikkejä enemmän kuin kaksi kipaletta. Tommylla maksimeita kolme, tuorein niistä on tältä kaudelta.
PTC-kisoissa Ford oli aikoinaan kova, kaksi voittoa ja yksi finaalipaikka.

Karsinnoissa kaksi ensimmäistä kierrosta Ford selvitti helposti, mutta viimeisellä kierroksella Iranin Hossein Vafaei tarjosi kunnon vastuksen. Loppuottelusta iranilaisen ote kuitenkin kirposi ja Ford pääsi karkaamaan 10-7 voittoon.

Fordkin pelaa nyt uransa parasta kauttaan. Mies pelasi ensimmäistä kertaa itsensä isossa rankingturnauksessa finaalin asti. Tämän tapahtui Paul Hunter Classicissa. Finaalissa Selby veti kuitenkin pidemmän korren.
Myös toinen Saksan turnaus, German Masters meni mukavasti, tuloksena sieltä puolivälieräpaikka. 16 parhaan joukkoon Ford on yltänyt näiden lisäksi parissa turnauksessa ja 32 joukkoon myös muutamassa.

Cruciblessa Tomppa esiintyy nyt kolmatta kertaa. Yhtään ottelua ei ole vielä lajin pyhätössä kyennyt voittamaan. Josko nyt avausvoitto irtoaisi? Sijoittamattomista pelaajista pidän Fordia yhdestä potentiaalisimmista avauskierroksen voittajista.

Head-to-Head: 4-0-2
Pitäisin Fordin voittoa aikamoisena yllätyksenä. In Barry we trust.

Ali Carter (10) KuvaGraeme Dott Kuva

Kuva Kuva


Ali Carter

Ikä: 37
Ammattilaisena: 1996-
Rankingsijoitus: 10
2016 MM-turnaus: Toinen kierros
Rankingturnauksissa: 4 rankingvoittoa + 1 PTC-kisa
Suurin breikki: 147

Ali ”The Captain” Carterille annettava sisupuukko jo pelkästään siitä, että mies ylipäätään pelaa vielä snookeria. Ei todellakaan onni ole ollut Kapteenin puolella, kaikenlaista sairautta on riittänyt. Vuosiahan Ali on jo taistellut Crohnin taudin kanssa, se on kuitenkin saatu ihan hyvin pidettyä kurissa. 2013 Alilla diagnosoitiin kivessyöpä, jonka kuitenkin Kapu äkkiä voitti. 2014 iski sitten keuhkosyöpä, joka pakotti Alin puoleksi vuodeksi pois kilpaveroilta. Paluu kilpailuihin oli kuitenkin aikamoinen, sillä Kapteeni voitti paluuturnauksensa General Cupin. Samaan syssyyn Kapu on hankinnut itselleen myös lentoluvat, tästä lempinimi, ja yhden lapsenkin maailmaan tuonut vaimonsa kanssa. Äksöniä on siis riittänyt.

Yllämainituista pikku ongelmista johtuen Carterin ranking pääsi lipsahtamaan jopa 30 sijan huonommalle puolelle, mutta tällä kaudella Ali on nostanut itsensä komeasti takaisin sijoille mille mies ehdottomasti kuuluu.

Kuluva kausi on ollut Alille varsin hyvä, yksi rankingvoitto, yksi finaalipaikka ja yksi semifinaalipaikka. Uransa neljännen rankingturnausvoiton Ali nappasi kauden alussa Kiinassa World Openista. Kukisti matkallaan mm. John Higginssin puhtaasti 5-0 ja finaalissa Joe Perryn 10-8.
Finaalissa Kapteeni esiintyi German Mastersissa ja välierissä vastikään pelatussa Players Championshipissä.
Tämän kauden rahalistalla Carter onkin hienosti viidentenä, tilipussi kasvanut rankingturnausten osalta päälle 200 000 eurolla.

Carterilla nyt luvassa uransa 15:sta Crucible esiintyminen. Neljissä edellisissä MM-turnauksissa kaikissa tie on päättynyt toiselle kierrokselle. Kahdestihan Ali on finaalissa asti nähty ja molemmilla kerroilla Ronnie ollut selvästi vahvempi.
Kaavio on Alille taas varsin kova, toisen kierroksen mahdollinen Hawkins – Carter ottelu voi muodostua ties minkälaiseksi klassikoksi, sen verran kovia jannuja molemmat ovat Cruciblessa.

Graeme Dott

Ikä: 39
Ammattilaisena: 1994-
Rankingsijoitus: 29
2016 MM-turnaus: Ensimmäinen kierros
Rankingturnauksissa: 2 rankingvoittoa, maailmanmestari 2006
Suurin breikki: 147

Kokenut Graeme Dott on vähintäänkin vakiokamaa Curciblessa. Maailmanmestari vuosimallia 2006. Pocket Dynamoksi miestä kutsutaan. Tunnettu myös ihmeellisistä ääntelyistään. Hassu kaveri, vaikka peli onkin välillä aikamoista tuskaa seurata.
Muutama viime vuosi ollut tosin varsin heikkoja, saa nähä löytääkö enää sitä parasta pelivirettään koskaan, vai alkaako ura olla jo ehtoopuolella.

Karsinnat Dott selvitti ehkä vähän yllättäen ilman sen suurempia ongelmia. Ensimmäisellä kierroksella kaatui Allan Taylor, toisella Thaimaan Poomjaeng ja kolmannella Walesin Jamie Jones.

Kuluva kausi on ollut Dottin uran yksi surkeimmista. Kertaakaan ei ole kauden aikana yltänyt rankingkisoissa 32 kaaviota pidemmälle. Dott on kauden aikana voittanut vain kerran top-16 pelaajan, Marco Fun heti kauden alussa Riga Mastersissa.

Dott on tosiaan maailmanmestaruuden jo urallaan voittanut, se tuli vuonna 2006, ja yllätysmestaruutena sitä voitaneen pitää. Lisäksi Dott on esiintynyt kahdesti MM-finaalissa. 2004 Ronnie oli selvästi parempi 18-8 lukemin, 2010 Robertson vie mestaruuden 13–18 numeroin. 2010 vuoden MM-finaali on ainakin meikäläisen mielestä 2000-luvun tylsin. Kaksi äärimmäisen unettavaa pelaajaa oli vastakkain. Pelin taso ei silloin muutoinkaan juurikaan vakuuttanut, mutta olivatpahan silloin paineetkin molemmilla kovat.
Viime vuonna Pocket Dynamo jämähti ensimmäiselle kierrokselle Mark Williamsin käsittelyssä.

Head-to-Head: 5-0-6
MM-kisoissa miehet ovat kohdanneet vuonna 2011 toisella kierroksella, Dott voitti silloin 13-11.
Kapteeni lähtee selvänä suosikkina peliin, mutta Dott on ennenkin osoittanut kovuutensa Cruciblessa. Tasainen ottelu tiedossa.

Anthony McGill (15) KuvaStephen Maguire (16)Kuva

Kuva Kuva

Anthony McGill

Ikä: 26
Ammattilaisena: 2010-
Rankingsijoitus: 15
2015 MM-turnaus: Toinen kierros
Rankingturnauksissa: 2 rankingvoittoa
Suurin breikki: 144

Anthony McGillin todellista tulemista ihan snookermaailman terävimpään kärkeen on odotettu jo muutama vuosi, tällä tuleminen on jo osittain nähty. Tämä skotlantilainen punapää on napannut kauden aikana jo kaksi rankingturnausvoittoa, uransa ensimmäiset. McGill harjoittelee toisen melko kovan skottipelurin kanssa, viime vuoden MM-semifinalistin, Alan McManuksen.

Uransa ensimmäisen rankingvoiton McGill nappasi tosiaan jo kauden alussa, kun skotti vei nimiinsä Indian Openin. Matkalla finaaliin McGill kaatoi mm. kaksi entistä maailmanmestari, Stuart Binghamin ja Shaun Murphyn. Finaalissa kaatui Kyren Wilson selvästi 5-2 lukemin.
Uran toinen rankingturnausvoitto irtosi pari kuukautta sitten pelatussa Shoot Out-turnauksessa, jossa jokainen ottelu kestää vain yhden freimin ja maksimissaan kymmenen minuuttia. McGill itse sanoi turnauksen voitettuaan, että missään nimessä tuollaisen hassutteluturnauksen ei pitäisi olla rankingturnauksen arvoinen. Ihan oikeassa on ja samaa mieltä tuntuu olevan suurin osa snookerväestä.
Muutoin kausi ei ole tosin sujunut kovinkaan kaksisesti. European Mastersissa ja World Openissa McGill eteni puolivälieriin asti, mutta muuten tie on katkennut viimeistään 16-kaaviossa. MM-kenraali, eli China Open meni myös mollivoittoisesti, lähtö heti ensimmäisellä kierroksella eli 64-kaaviossa.

McGilliä on melkein pidettävä Cruciblen erikoismiehenä. Toissakaudella ylsi upeasti ensiesiintymisellään peräti puolivälieriin asti. Viime vuonnakin eteni toiselle kierrokselle asti, kaatoi ensimmäisellä kierroksella upeasti Shaun Murphyn. Kaavio on McGillille nytkin kova, toisella kierroksella vastaan asettuisi todennäköisesti Trump. Ainakin huima matsi siitä saataisiin.

Stephen Maguire

Ikä: 35
Ammattilaisena: 1998-
Rankingsijoitus: 24
2016 MM-turnaus: Ensimmäinen kierros
Rankingturnauksissa: 5 voittoa + 3 PTC kisaa
Suurin breikki: 147 (kolme kertaa)

“He’s on fire. He’s Stephen Maguire.” Tuttu lausahdus MM-kisoista kuuluttaja Rob Walkerin esittelyistä. Tosin liekeissä Maguire ei ole ollut enää useampaan vuoteen, ura on mennyt aikamoista alamäkeä nyt viimeiset vuodet.
Maguire tunnetaan todella temperamenttisena pelaajana. Usein mies riehuu kuin mikäkin raivopää pöydällä, jos peli ei mene niin kuin mies haluaisi. Itse en osaksi juuri tästä syystä pidä Maguiresta yhtään, vaikuttaa harvinaisen vittumaiselta kaverilta.
Monet povasivat Maguiresta kymmenisen vuotta sitten snookerin uutta Hendrymäistä hallitsijaa, mutta mitä vielä. Etenkin pari viimeistä vuotta ovat olleet kerrassaan surkeita ja pelin taso laskee vuosi vuodelta. Pelitaidot sieltä eivät kuitenkaan minnekään ole kadonneet, jos kaikki natsaa, niin taistelee Maguire edelleen jopa maailmanmestaruudesta.

Karsinnoissa Maguirella ei ollut ongelmia. Thaimaan Lertsattayathorn kaatui 10-7, veteraani Nigel Bond 10-3 ja Li Hang viimeisellä kierroksella.

Kausi on Maguirelle tosiaan ollut huono. Maailmanlistalla Maggi onkin jo romahtanut sijalle 24. Aikoinaan oli kuitenkin maailmanlistalla jopa toisen. Paikka top-16 on enää kaunis muisto. Toki MM-turnauksessa pari voittoa riittäisi taas nostamaan skotin listoilla hyville sijoille.
Maguiren tasoiselle pelimiehelle kausi on tosiaan ollut huono. Paras suoritus tuli syksyllä, kun Maggi ylsi Shanghai Mastersissa aina semifinaaleihin asti. Kaatoi mm. Shaun Murphyn hienosti 5-0 luvuin.
MM-kenraali, eli China Open meni myös hyvin, tuloksena puolivälieräpaikka. Kaavio tosin Kiinassa oli helppo ja Mark Selby vei puolivälierän selvästi nimiinsä.
Indian Openista irtosi myös puolivälieräpaikka ja UK:sta paikka 16 parhaan joukossa. Muutoin tie on katkennut aikaisin, useassa turnauksessa jopa 64 kaaviossa.

Maguire pelaa nyt 14:sta kertaa Cruciblessa, kaikki esiintymiset ovat tulleet putkeen. Kaksi kertaa urallaan on yltänyt välieriin asti, mutta viimeisimmissä neljissä MM-turnauksissa tie katkennut aina ensimmäisellä kierroksella, ja näissä ollut sijoitettuna pelaajana. Viimeksi Maguire on pelannut sijoittamattomana pelaajana Cruciblessa vuonna 2005.
Ei kuulu missään nimissä ainakaan meikäläisen suosikkipelaajiin, enkä myöskään usko, että oleellista tasonnousua MM-turnauksessa nähdään. Turpiin tulee maamieheltä.

Head-to-Head: 4-0-1
Skotit kohtasivat myös vuonna 2015 MM-turnauksen ensimmäisellä kierroksella, McGill vei voiton silloin katkaisufreimissä. Maguiren viimeaikaiset esitykset ja McGillin vahva pelaaminen Cruciblessa huomioiden, on McGill selvä suosikki.

Judd Trump (2) KuvaRory McLeodKuva

KuvaKuva


Judd Trump

Ikä: 27
Ammattilaisena: 2005-
Rankingsijoitus: 2
2016 MM-turnaus: Toinen kierros
Rankingturnauksissa: 7 voittoa + 4 PTC-kisaa
Suurin breikki: 147 (kolme kertaa)

Entinen maailmanlistan ykkönen, tämänhetkinen kakkonen, Judd Trump on kieltämättä pelaaja, jollaista snookermaailma tarvitsee. Rohkeaa ja aggressiivista peliä, ja persoonaakin löytyy. Itse en tosin Trumpista juurikaan pidä, liikaa tekee tyhmiä lyöntivalintoja. Muutenkin vaikuttaa vähän ylimieliseltä. Tosin kun ikää on tullut, niin tuntuu, että persoonanakin Juddernaut on vähän rauhoittunut. Burger Kingin mainos ei kyllä Trumpille yhtään sovi, sen verran hoikasta kaverista on kyse :D

Viimeaikaisten esitystensä perusteella Trump on nostettava jopa yhdeksi suurimmista voittajasuosikeista turnaukseen. Trump vei nimiinsä kauden kolmanneksi viimeisen rankingturnauksen, Players Championshipin kukistamalla Marco Fun finaalissa 10-8. Matkalla kaatui mm. Ronnie O’Sullivan 5-3 luvuin. Trump muutenkin ottamassa pientä niskalenkkiä Rocketista, viimeisestä viidestä keskinäisestä ottelusta Trump on vienyt nimiinsä neljä.
MM-turnausta edeltänyt China Open sujui myös aika hyvin, neljännesvälieräottelussa Tian Pengfeitä vastaan Trump iski uransa kolmannen maksimibreikin.

Muutoin Trumpin kausi on ollut aika kaksijakoinen. Alkukausi sujui upeasti, mutta kauden keskivaiheilla oli vaikeaa. Alkukaudesta Trump voitti European Mastersin Romaniassa kukistamalla Ronnien huimassa finaalissa 10-9 lukemin. Heti perään irtosi vielä English Openissa finaalipaikka, jossa kuitenkin Liang Wenbo oli vahvempi. Sen jälkeen alkoi pienoinen alamäki, vielä International Championshipissä eteni semeihin asti, mutta UK:ssa jäi 64-kaavioon ja Mastersissakin tie tyssäsi ensimmäiselle kierrokselle, kun Marco Fu vei trillerin nimiinsä 6-5 lukemin.
Welsh Openissa peli kuitenkin napsahti taas kohdilleen, tuloksena finaalipaikka, jossa kuitenkin Bingo vei pidemmän korren. Heti perään Gibraltarin avoimissa irtosi myös finaalipaikka, Shaun Myrphy tässä etevämpi.
Loppukauden meriittien perusteella Trump on yksi kovimmassa vireessä oleva pelaaja, mutta Crucible on aina Crucible.

Trump selviytyi Crucibleen ensimmäisen kerran jo nuorena poikana vuonna 2007, silloin lähtö tuli kuitenkin ensimmäisellä kierroksella. Toistaiseksi ainoa finaalipaikka on vuodelta 2011, jolloin John Higgins oli kuitenkin vielä liian kova pala purtavaksi.
Viime vuonna Trump pääsi kuin ihmeen kaupalle edes toiselle kierrokselle asti, kun avauskierroksen vastustaja Liang Wenbo hölmöili jo varmalta näyttävän voiton Trumpille. Toisella kierroksella kuitenkin toinen kiinalainen, Ding Junhui oli parempi 13-10 lukemin.

Rory McLeod

Ikä: 46
Ammattilaisena: 1991–1994, 1995–1997, 1998/1999, 2001–
Rankingsijoitus: 54
2016 MM-turnaus: Ei selviytynyt
Rankingturnauksissa: Viidesti 16 joukossa, 1 PTC voitto
Suurin breikki: 147

Isis-Rory, kusipää muslimi, joka ei suostu naistuomareita kättelemään peleissään. Ensimmäinen musta mies Cruciblessa aikoinaan, nyt kolmatta kertaansa mukana. Toimii myös Arabiemiraateissa snookervalmentajana. Hidas kuin mikä, jopa Ebdonin veroinen hidastelija. Melkein mielummin katsoo maalin kuivumista kuin McLeodin pelaamista.
Urallaan McLeod ei ole oikeastaan saavuttanut juuri mitään, tasainen puurtaja, joka silloin tällöin 32 joukkoon turnauksissa selviytyy. Tosin Ruhrin PTC-kisasta Rory nappasi pari vuotta sitten voiton. ”Journeyman” kuvaa englanniksi aika hyvin Roryn uraa.

Karsinnoissa Rory kaatoi Darryl Hillin, Sydney Wilsonin ja toisen muslimiammattilaisen, Hammad Miahin.

Kuluva kausi on ollut yksi Roryn pitkän uran parhaista. MM-kenraalissa, China Openissa sivusi uransa parastaan, kun ylsi 16 parhaan joukkoon asti. Kaatoi mm. Liang Wenbon matkallaan.
32 joukkoon McLeod on edennyt kahdesti, heti kauden alussa Riga Mastersissa ja Indian Openissa. Riga Mastersissa kukisti ensimmäisellä kierroksella Robin Hullin 5-1.

Kolmatta kertaa Rory siis mukana Cruciblessa. Vuonna 2011 ylsi peräti toiselle kierrokselle asti, kun kaatoi ensimmäisellä kierroksella Ricky Waldenin saatanan hitaassa pelissä.
Alun Isis-viittaus tulee siitä, että Rory on paidassaan kantanut mainosta, missä lukee ISIS… Sattumaako?

Head-to-Head: 6-0-2
En usko, että Rory pystyy edes vähää alusta Juddernautia haastamaan.


Kiitokset kaikile, ketkä tänne asti kahlasivat, kirjalija ottaa palautetta vastaan.
Avatar
rulezman
Oliver Kahn
 
Viestit: 16307
Liittynyt: 02.07.2007 13.10
Paikkakunta: Kouvostoliitto

Re: MM 2017

ViestiKirjoittaja Killosseum » 13.04.2017 16.57

Loistava ennakkohan tuo taas oli! Kirjoitusvirheitä löytyi muutamia, vitsit oli paskoja, monesta asiasta olen eri mieltä kuten aina ja yksi ristiriitainen juttu pisti silmään, mutta voiko moisen setin tekijää parista pikkujutusta haukkua? Ei minun mielestä. :clap:

Jimmy on hyvä keskitason pelaaja, en kuitenkaan usko, että voittoon asti avauskierroksella yltää.

Veikkaan Jimmyn vievän ottelun nimiinsä 10-7 luvuin.


Tässä tuo ristiriitainen juttu.

Tuli vaan Gouldista mieleen, että jos tuon näköisellä hepulla ei ole persoonallisuutta niin ei ole kellään. Jätkähän mm. vetää kokista pelien aikana ja näyttää joltain rokkarilta :D Ei siinä, varmasti hieno mies hänkin ja en varsinaisesti häntäkään tässä halunnut haukkua, vaikka se varmaan siltä näyttää. Toinen huomio, että onpa ihmeellinen äijä tuo Rory McCloud jos noin käyttäytyy.
#ForzaJules
Killosseum
Päävalmentaja
 
Viestit: 136
Liittynyt: 25.06.2015 13.29

Re: MM 2017

ViestiKirjoittaja rulezman » 13.04.2017 17.52

Killosseum kirjoitti:Loistava ennakkohan tuo taas oli! Kirjoitusvirheitä löytyi muutamia, vitsit oli paskoja, monesta asiasta olen eri mieltä kuten aina ja yksi ristiriitainen juttu pisti silmään, mutta voiko moisen setin tekijää parista pikkujutusta haukkua? Ei minun mielestä. :clap:

Jimmy on hyvä keskitason pelaaja, en kuitenkaan usko, että voittoon asti avauskierroksella yltää.

Veikkaan Jimmyn vievän ottelun nimiinsä 10-7 luvuin.


Tässä tuo ristiriitainen juttu.

Tuli vaan Gouldista mieleen, että jos tuon näköisellä hepulla ei ole persoonallisuutta niin ei ole kellään. Jätkähän mm. vetää kokista pelien aikana ja näyttää joltain rokkarilta :D Ei siinä, varmasti hieno mies hänkin ja en varsinaisesti häntäkään tässä halunnut haukkua, vaikka se varmaan siltä näyttää. Toinen huomio, että onpa ihmeellinen äijä tuo Rory McCloud jos noin käyttäytyy.


Tuo ja jotkin muutkin samantapaiset aivopierut johtuvat siitä, että kaikki jutut pelaajista kirjoitin ennen kuin kaavio oli arvottu. Kaavio kun arvottiin, niin yhdistin palaset ja lisäilin jotain skeidaa. Allenia vastaan näen Jimmyllä olevan ihan hyvät saumat.
When Rulezman does a pushup, he isn't lifting himself up, he's pushing the Earth down
Avatar
rulezman
Oliver Kahn
 
Viestit: 16307
Liittynyt: 02.07.2007 13.10
Paikkakunta: Kouvostoliitto

Re: MM 2017

ViestiKirjoittaja rulezman » 16.04.2017 19.59

Ebdon neljän snookerin takaa uusintamustalle ja freimivoittoon. On se äijä. 5-4 Bingolle. Wilson haasto Ronia hyvin, mutta ihan ei riittäny.
Kohta alkaa mielenkiintonen Fu-Brecel
When Rulezman does a pushup, he isn't lifting himself up, he's pushing the Earth down
Avatar
rulezman
Oliver Kahn
 
Viestit: 16307
Liittynyt: 02.07.2007 13.10
Paikkakunta: Kouvostoliitto

Re: MM 2017

ViestiKirjoittaja rulezman » 17.04.2017 23.41

Huhheijaa Fu 7-2 oli eilisen jälkeen tappiolla, 10-9 voitto tänään. Ei kyllä yllättänyt, että Brecelin taso laski. Aivan järjetöntä meuhkaamista on jannun peli, täysillä vaan palloa joka lyönnissä ja toivotaan, että joku uppoaa.
When Rulezman does a pushup, he isn't lifting himself up, he's pushing the Earth down
Avatar
rulezman
Oliver Kahn
 
Viestit: 16307
Liittynyt: 02.07.2007 13.10
Paikkakunta: Kouvostoliitto

Re: MM 2017

ViestiKirjoittaja Killosseum » 18.04.2017 16.41

rulezman kirjoitti:Huhheijaa Fu 7-2 oli eilisen jälkeen tappiolla, 10-9 voitto tänään. Ei kyllä yllättänyt, että Brecelin taso laski. Aivan järjetöntä meuhkaamista on jannun peli, täysillä vaan palloa joka lyönnissä ja toivotaan, että joku uppoaa.


Ei yllättänyt ei. Melkein jo olin tyytyväinen, että Robertson pääsee ilmaiseksi puolivälieriin, mutta Brecel suli freimiä liian aikaisin.
#ForzaJules
Killosseum
Päävalmentaja
 
Viestit: 136
Liittynyt: 25.06.2015 13.29

Re: MM 2017

ViestiKirjoittaja rulezman » 18.04.2017 17.59

Robertsonhan ottaa heti turpiin Saengkhamilta.

Isis-Rory haastaa Burger Kingiä ihan hyvin
When Rulezman does a pushup, he isn't lifting himself up, he's pushing the Earth down
Avatar
rulezman
Oliver Kahn
 
Viestit: 16307
Liittynyt: 02.07.2007 13.10
Paikkakunta: Kouvostoliitto

Re: MM 2017

ViestiKirjoittaja rulezman » 23.04.2017 13.56

Huono alku taas Fulla, mutta onneksi Robertsonilla alkoi takkuamaan loppua kohden. 4-4 tilanteesta jatketaan illalla.
Higgins - Allen oli kyllä upea ottelu eilen. Muutamassa freimissä niin paskaa tuuria Allenilla, että ilman niitä olis ottelun taitanut voittaa. Higgins on kuitenkin mestaruuskunnossa.
Wenbolla ei taaskaan pää kestänyt ratkaisun hetkillä, täysin järjetön hyökkäys katkasufreimissä, mikä lopulta pelin Dingille ratkasi.
When Rulezman does a pushup, he isn't lifting himself up, he's pushing the Earth down
Avatar
rulezman
Oliver Kahn
 
Viestit: 16307
Liittynyt: 02.07.2007 13.10
Paikkakunta: Kouvostoliitto

Re: MM 2017

ViestiKirjoittaja varis » 28.04.2017 23.49

Mahtavaa seurattavaa tämä Selby-Ding kamppailu. Huomiseen ratkaisusessioon lähdetään tasatilanteesta 12-12. Higgins mitä todennäköisimmin finaalivastustaja.
Avatar
varis
Elävä legenda
 
Viestit: 5230
Liittynyt: 31.07.2015 13.31

Re: MM 2017

ViestiKirjoittaja rulezman » 29.04.2017 14.56

Näillä näkymin näyttää, että Higginsistä ei ole mitään vastusta finaalissa Dingille tai Selbylle, mutta on skotti niin kokenut ja maaginen pelimies, että voi hyvin tasoaan nostaa mestaruutta edellyttävälle tasolle. Dingillä tai Selbyllä saattaa muutenkin olla takki aika tyhjänä huiman välierätrillerin jälkeen.
When Rulezman does a pushup, he isn't lifting himself up, he's pushing the Earth down
Avatar
rulezman
Oliver Kahn
 
Viestit: 16307
Liittynyt: 02.07.2007 13.10
Paikkakunta: Kouvostoliitto

Re: MM 2017

ViestiKirjoittaja Killosseum » 29.04.2017 18.15

Selby-Higgins on todennäköisesti tämän vuoden finaalipari. Kelpaa mulle, kaksi huippupeluria ja finaalin jälkeen yhteensä 7 mestaruutta kasassa. Ehkä hieman oma vaaka kallistuu Higginsin puolelle, mutta Selby on selkeä ennakkosuosikki ja en pahastu hänenkään mestaruudesta. Loistava finaali tulossa, koska Higgins parantaa ihan varmasti.
#ForzaJules
Killosseum
Päävalmentaja
 
Viestit: 136
Liittynyt: 25.06.2015 13.29

Re: MM 2017

ViestiKirjoittaja Killosseum » 29.04.2017 21.46

Selby-vihaajat suuttuivat, kun tuuletti voittoaan :D Joillain ei ole näköjään muita murheita.
#ForzaJules
Killosseum
Päävalmentaja
 
Viestit: 136
Liittynyt: 25.06.2015 13.29

Re: MM 2017

ViestiKirjoittaja rulezman » 30.04.2017 10.30

Olihan toi nyt aika tökeröä käytöstä, kun äkkiä vain hipaisi Dingin kättä ja jatkoi tuulettelujaan. Vähän eri meininki kuin Ronniella, joka jäi halailemaan ja juttelemaan Dingille tappion jälkeen.
No, aika kovat paineet toki Selbyltä purkautuivat. Voi olla takki aika tyhjä ainakin ekassa sessiossa tänään, en ihmettelisi, vaikka Higgins veisi ekan session selvästi nimiinsä.
When Rulezman does a pushup, he isn't lifting himself up, he's pushing the Earth down
Avatar
rulezman
Oliver Kahn
 
Viestit: 16307
Liittynyt: 02.07.2007 13.10
Paikkakunta: Kouvostoliitto

Re: MM 2017

ViestiKirjoittaja Killosseum » 30.04.2017 17.20

No jaa. EI Dingilläkään näyttänyt liiemmin asiaa Selbylle olevan. Snookerin ongelma on se, että tunteita ei muka saa näyttää, vaikka laji on älyttömän rankka henkisesti, jolloin tunteet väkisinkin purkautuu. Lisäksi jos kansa tykkää Ronnien ja Trumpin kaltaisista "ei niin tylsistä" pelaajista niin miksi pitää voiton jälkeen olla tylsä ja haudanvakava? Tosin Selbyä nyt haukutaan aina ihan joka asiasta. Tuskin Liangiakaan haukuttiin syksyllä läheskään niin paljoa kuin Selbyä nyt ihan samanlaisesta purkauksesta, vaikka kritiikkiä tuli silloinkin. Parasta haukutaan aina.
#ForzaJules
Killosseum
Päävalmentaja
 
Viestit: 136
Liittynyt: 25.06.2015 13.29

Re: MM 2017

ViestiKirjoittaja Killosseum » 03.05.2017 15.01

Mark Selbystä lopulta maailmanmestari huikean turnauksen jälkeen! Ansaittu voitto tämän hetken parhaalle. Hienot kisat oli jälleen.
#ForzaJules
Killosseum
Päävalmentaja
 
Viestit: 136
Liittynyt: 25.06.2015 13.29

Re: MM 2017

ViestiKirjoittaja kirja » 04.05.2017 11.06

Kiitos nyt vielä jälkikäteen ennakoista. Ne tuli kyllä luettua läpi. Itsekin huomasin pari kohtaa, jossa teksti oli ristiriidassa eli otteluparien jälkeisen täydennyksen aiheuttamia pieniä huolimattomuuksia. Veikkaukset taisivat osua ihan kohtuullisesti. Pari kertaa olin eri mieltä, mutta enpä olisi tainnut yhtään paremmalla prosentilla osua. Harmittavan vähän ehdin kylläkin katsomaan kisoja, ehkä sitten ensi vuonna...

Yhdestä asiasta piti vielä kysyä.
rulezman kirjoitti:Kolme rankingturnausta on myös Marco jättänyt välistä, eli juuri sen maksimimäärän minkä saa jättää, että sakkoja ei tule.

Mikä sääntö tuo on ja mistä lähtien se on ollut voimassa? Ronniet ja muuthan ovat jo pitkään jättäneet runsaasti väliin.

~kirja
Kaikkea ei voi saada.
Avatar
kirja
Vanha ja väsynyt
 
Viestit: 2649
Liittynyt: 07.08.2007 17.52

Re: MM 2017

ViestiKirjoittaja rulezman » 04.05.2017 13.24

Ainakin vielä pari vuotta sitten kyseinen sääntö oli voimassa, Ronnien kirjasta ainakin luin tuon. Voi tosin olla, että nyt on vähän sääntöjä muutettu, kun turnausmäärä kasvanut.
When Rulezman does a pushup, he isn't lifting himself up, he's pushing the Earth down
Avatar
rulezman
Oliver Kahn
 
Viestit: 16307
Liittynyt: 02.07.2007 13.10
Paikkakunta: Kouvostoliitto

Edellinen

Paluu Snooker

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron